Activiteiten kalender najaar 2015 Jachthoornblazers Sint Hubertus Landgraaf

Activiteiten  Jachthoornblazers  Sint Hubertus Landgraaf,

Schermafbeelding 2015-09-22 om 16.28.19Buiten is de nazomer al overgegaan in een herfstachtige sfeer met regen en wind. Het weer dat veelal bij onze
muziekuitvoeringen in het najaar hoort. Intussen is dat programma vrijwel volgelopen, en kunnen we u als vriend
van de jachthoornmuziek weer een fiks aantal momenten opnoemen waarop u ons kunt komen beluisteren.

Dat zijn deze data en tijden:

  • 26 september om 10.30 uur – We openen op deze zondag ‘Landgraaf Bruist’ op het Raadhuisplein aldaar. Een jaarlijkse presentatie van diverse Landgraafse muziekgroepen zoals wij er ook een zijn.
  • 4 oktober om 9.45 uur – Het opluisteren van de HMis in de kerk van Bocholtz bij gelegenheid van het  150-jarig bestaansfeest van het kerkelijk Zangkoor Sint Joseph.
  • 16 oktober om 19 uur – Het traditionele wilddiner in het Golfhotel Brunssum gaan we opnieuw muzikaal  larderen met onze muziek. Dit kunt u gaan proeven: wildpaté – wildbouillon – carpaccio van eend – hertenmedaillon – gepocheerde peer met rode wijnsaus. Reserveren is een must.
  • 24 oktober om 20 uur – We nemen dan – voor het eerst – deel aan het fameuze Venerieconcert in de  kerk in Wiemesmeer (B). In een gemengd concert met trompes de chasse in de Franse traditie en koorzang laten wij onze parforcehoorns in de Duitse traditie meeklinken. Het Venerieconcert is een ijzersterk onderdeel van de jaarlijkse Hubertusfeesten in Wiemesmeer.
  • 1 november om 14 uur – Een optreden tijdens Chateau Maestricht, het Limburgse wijn- en foodfestival op het Vrijthof. Een gastronomisch proefparadijs met authentieke Limburgse ingrediënten en prachtige wijnen.
  • 3 november – Sint Hubertus zijn patroonsfeest. U leest meer over onze patroon op onze wijd en zijd bekende website www.jachthoornblazers.nl  In Nuth kunt u om 9 uur in de St Bavokerk de Hubertusmis  bijwonen. Daar luisteren de  Jachthoornblazers van Rolduc de H.Mis op.
  • 7 november om 10 uur – Hubertusmis, dierenzegening en opening Hubertusmarkt in Gulpen. Voor de 34ste keer zijn we van de partij om deze meer dan 300 jaar oude, dus meer dan traditionele Hubertusmarkt met onze hoornklanken te omlijsten.
  • 7 november om 18 uur – Op dezelfde dag – ook intussen een traditie – luisteren we de Hubertusmesse op in de parochiekerk in Bad Wünnenberg bij het Duitse Paderborn.
  • 15 november om 11 uur – Samen met de Jachthoornblazers van Rolduc luisteren we de Hubertusmis op in de Abdijkerk Rolduc te Kerkrade. Deze gezamenlijke Hubertusmis vormt de afsluiting van het 50-jarig bestaansfeest van de Jachthoornblazers van Rolduc.

Wellicht komen er nog enkele uitvoering bij. U kunt dat zien op onze website www.jachthoornblazers.nl  of onze Facebook-pagina – ‘Like us’ if you like. Graag tot ziens!

Met vriendelijke groeten,
namens de Jachthoornblazers
St Hubertus Nieuwenhagen,

Wim Slangen, secretaris
06 23 61 43 43

Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk