Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kinder Working Test 2017 23 september 2017 te Liempde ( Jacht&Buitenleven)

23 september 2017 -13:00 - 14:00

De jeugd heeft de toekomst

In Augustus 2015 werd de 1e Kinder Workingtest in Nederland georganiseerd door Judith Sabelis en Esther Breur. Het idee ontstond naar aanleiding van een Kinder Fun Test in het Duitse Kleve met de dochter van een van de initiatief nemers Judith en hun hond Banjer. Op dat moment werd totaal nog niet gedacht aan dat zoiets ook voor Nederland leuk kon zijn, echter door de goede foto’s van de Esther ging dit uiteindelijk wel leven. Toen duidelijk werd dat het wellicht wel eens een succes kon worden, wilde de organisatie wel de steun hebben van een overkoepelende organisatie. Dit ook om aan de buitenwacht te laten zien dat het professioneel wordt opgepakt. De NOJG werd benaderd met het idee en dit werd zeer positief beantwoord.

Als locatie werd door Lenny Kamphuis, (later aan de organisatie toegevoegd), geadviseerd Manege Mansour in Arnhem. Dit blijkt een schot in de roos, er is bos, natuurlijke hindernissen, kantine, overdekking bij regen en nog veel meer.

Ook sponsoren mochten en konden natuurlijk niet ontbreken, de eerste 2 jaren waren Hunter& Co, Hubertus Gold en het NOJG, aanwezig met een stand of leverden ze spulletjes voor in de Goody bags. Afgelopen jaar kwamen hier Hollands wild en het Jachthuis nog bij. Hier zijn we als organisatie erg blij mee.

Het doel van de KWT is om jonge kinderen nieuwsgierig en enthousiast te maken voor de jacht en hondensport. Want wat doet vader, moeder of oom, tante nu eigenlijk tijdens die trainingen of wedstrijden. En hoe reageert nou eigenlijk je jachthond als je dochter of zoon hem ineens voorjaagd? Als passie wordt gedeeld, is er ook meer begrip en vooral ook meer plezier! Hoe leuk is t dan om die kinderen ook een echte proef te laten lopen, thuis is het toch anders dan voor het echie!

Tijdens de demo willen we laten zien wat een KWT inhoudt en wat je een klein beetje kunt verwachten. Uiteraard hopen we dan nog meer kinderen enthousiast te krijgen. Bij menig kind hebben wij het zelfvertrouwen zien groeien, tijdens de KWT. Dit is ook mede te danken aan de keurmeesters die ze super begeleiden en ze laten zien wat ze zelf allemaal kunnen. De sfeer is zeer gezellig en ontspannen tijdens de proeven, de kinderen gaan onderling gemoedelijk met elkaar om en voor de oudere kinderen is het een leuke opstap naar de volwassen Workingtests.
Iedereen krijgt na afloop een diploma en een berg ervaring en tips mee. Alle leuke verhalen en foto’s die we na zo’n dag dan voorbij zien komen, daar doen wij het voor, daar worden wij helemaal blij van.

Voor meer informatie en een impressie van de KWT van dit jaar, zie onze Facebookpagina Kinder Workingtests Nederland.

Tot zaterdag de 23ste september!

Namens de organisatie een hartelijke groet,

 

Judith, Esther, Lenny en Jannette.

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
23 september 2017
Tijd:
13:00 - 14:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,
Website:
https://nl-nl.facebook.com/kinderworkingtestnederland/

Organisator

Kinderworkingtest Nederland
E-mail:
kinderworkingtestsnederland@gmail.com
Website:
www.kinderworkingtestnederland.wix.com

Locatie

Landgoed Velder
Velderseweg 14
Liemde - Boxtel, Noord-Brabant 5298LE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (6) 53798734
Website:
www.jachtenbuitenleven.nl