Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Hoor, zie, ruik, proef, voel en beleef de Veluwe

24 oktober 2015 -13:00 - 19:00

€85

Achtergrond hertenWildbeheerder Leendert Houweling organiseert Wilddag

Het wildseizoen is volop in gang en dat niet alleen op het bord. Het burlen is niet van de lucht en oplettende wandelaars kunnen zo maar een hert tegen het lijf lopen. De Veluwe is op haar mooiste met de vele kleurschakeringen die herfst met zich meebrengt. Zeker als je de juiste plekken weet te vinden. Iemand die hier alles van weet, is Leendert Houweling. Als wildbeheerder en preparateur is hij dagelijks actief in de natuur rondom Ede. Om anderen te kunnen laten meegenieten van al het moois dat de omgeving biedt, organiseert hij een speciale Wilddag, op zaterdag 24 oktober.

“Elke dag weer sta ik ervan te kijken hoe mooi onze omgeving is en wat je er allemaal kunt tegenkomen”, vertelt Leendert. “Ik vind het geweldig leuk om anderen daarvan mee te laten genieten. Vandaar de Wilddag. Ik hoop dat ik iets van mijn passie voor de Veluwe, de natuur en het wild kan delen met de deelnemers. Natuurlijk wil ook vertellen over hoe dit beheerd wordt. Het moet een leuke, leerzame en smakelijke dag worden, die alle zintuigen prikkelt. En als het een beetje meezit, zien we nog wild ook.”

Het programma is divers en neemt de middag en vooravond in beslag. Vanaf 13.00 uur worden deelnemers opgevangen met een drankje en wordt er een boswandeling gemaakt van zo’n anderhalf uur. Daarna geeft Teus Vonk, een vakman op het gebied van wildverzorging, een demonstratie van het uitbenen en panklaar maken van wild zwijn of edelhert. Als het wild panklaar is, volgt er een workshop ‘Koken op Hout’ van Koken op Hout Man. Tijdens deze workshop worden er verschillende gerechten klaargemaakt in gietijzeren pannen boven houtvuur. Verder wordt er wild klaargemaakt op de barbecue.

De Wilddag vindt plaats op 24 oktober 2015, van 13.00 uur tot 19.00 uur. Deelname, inclusief demonstratie, kookworkshop en drie drankjes, kost € 85,-. Aanmelden kan via www.leenderthouweling.nl.

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
24 oktober 2015
Tijd:
13:00 - 19:00
Kosten:
€85
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Unnamed Organizer
E-mail:
info@leenderthouweling.nl
Website:
www.leenderthouweling.nl

Locatie

Onbenoemde locatie
Ede, Nederland + Google Maps