Jachthoornblazers gezocht

JachthoornblaasgroepwildrijkWij vormen de Jachthoornblaasgroep ’t Wildrijk in Noord-Holland en wij zijn op zoek naar mensen die dit leuk vinden en ons willen versterken.

Onze naam is afkomstig van een gebied in de omgeving van Sint Maartensvlotbrug. Een oud stukje natuur, in bezit bij de Stichting Het Noord-Hollands Landschap.

Als jachthoorngroep streven we instandhouding na van de traditionele cultuur rond het jachtgebruik en de bevordering van begrip/kennis rond goed wildbeheer.

Een deel van onze leden is zelf actief met de jacht bezig, maar er zijn ook leden bij die zich vanuit een andere invalshoek, de liefde voor honden of passie voor de natuur, tot het jachthoornblazen aangetrokken voelen.

De groep gebruikt Fürst Pless- en Parforcehoorns.
Dit zijn hoorns zonder ventielen, waarop natuurtonen worden geblazen.

Onze groep heeft een amateurstatus, maar wij proberen steeds om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Zo nemen wij ieder jaar deel aan het Nederlands Kampioenschap Jachthoornblazen en ook staat de jaarlijkse Hubertusmis op onze agenda.
Ook zijn wij actief bij:

  • Jachtdagen van wildbeheereenheden
  • Fairs (voor zover “groen”gerelateerd), bijvoorbeeld de Game Fair;
  • Jachthondenproeven;

Verder geven wij op verzoek acte de présence bij bijzondere gelegenheden, zoals een jubileum of op de uitvaart van mensen voor wie jacht veel heeft betekend.

U kunt ons vinden op onze site: http://www.jachthoornblaasgroepwildrijk.nl

U kunt zo contact zoeken, een bericht achterlaten of telefonisch contact zoeken met onze voorzitter via tel. 0228-316392.

Iedere dinsdagavond repeteren wij van 20:00 tot 21:45 uur op de locatie:

Jan Arentsz College, gebouw CEC “De Binding” Bosgroet 14, 1722 KA Zuid-Scharwoude. Geïnteresseerden zijn op die avonden van harte welkom. Wij bestaan nu 25 jaar. Enkele van onze leden gaan langzamerhand afscheid nemen en daarmee komen er weer plaatsen vrij. Wij zoeken dus nieuwe (aspirant)leden. Muzikale voorkennis is meegenomen, maar geen speciaal vereiste. Voor het opdoen van ervaring krijgt u alle tijd en hulp van onze muzikaal leider en collega-blazers.

Als u eens een indruk wilt opdoen van het jachthoornblazer, en van de groep, dan bent u van harte welkom om eens vrijblijvend te komen luisteren.

(of misschien zelfs eens proberen)

Print Friendly

Reageren is niet mogelijk