JTGH vraagt (Aspirant) keurmeesters en helpers .

Artemis Friesland 2016 b(Aspirant) keurmeesters en helpers gevraagd.

De JTGH is een zelfstandige stichting die jachtgerichte jachthondenproeven organiseert door heel Nederland. Het unieke aan deze jachthondenproeven is dat ze gericht zijn op de dagelijkse jachtpraktijk, en dat er gebruik wordt gemaakt van roofwild zoals vos en nerts. De JTGH werkt nauw samen met de NOJG. NOJG-leden hebben voorrang bij de inschrijving van de proeven en hebben korting op het inschrijfgeld.

De regionale proeven heten ‘Artemisproeven’ en bestaan uit 5 diverse proeven waar gevorderde honden aan deel kunnen nemen. De beste honden van elke Artemisproef worden uitgenodigd voor de jaarlijkse Hubertusproef. De proeven kenmerken zich door hoge gemoedelijkheid, en door keuren, gericht op de praktijk en zijn van een uitstekend niveau.

(aspirant)keurmeester

Wij zijn op zoek naar mensen die bij ons willen keuren op de verschillende proeven. Wij zoeken hiervoor mensen die zelf ervaring hebben met jachtpraktijk en met het voorjagen van honden, en kennis en ervaring hebben op het gebied van wedstrijden. Goede communicatieve vaardigheden zijn ook noodzakelijk. Daarnaast vinden we de goede naam en faam van de kandidaat in de jachthondenwereld ook erg belangrijk.

Voor aspirant-keurmeesters organiseren we deze zomer een workshop om de kennis en vaardigheid en de uniformiteit van het keuren op orde te brengen.

Helpers

Voor de diverse proeven zijn wij op zoek naar helpers in het hele land. Helpers die ons kunnen ondersteunen bij deze proeven. Wij zoeken hier naar mensen die affiniteit hebben met honden en proeven, en liefst ook al ervaring hebben bij het helpen bij de proeven.

Ook voor (nieuwe) helpers hebben we deze zomer een workshop om de kunde en de vaardigheid van de helper te doen verbeteren.

Ook zijn we in diverse provincies op zoek naar geschikte terreinen waar we proeven kunnen en mogen organiseren. We zoeken terreinen met afwisseling in dekking, water en open terrein, en groot genoeg zijn om een proef te kunnen organiseren. De directe aanwezigheid van een geschikte accommodatie is wenselijk

Tenslotte wil de JTGH graag de samenwerking zoeken met hondenscholen in de diverse provincies, dit om NOJG-leden de mogelijkheid te bieden om de jachttraining met hun honden te volgen, maar ook voor het samen organiseren van de Artemisproeven.

Als u zich wilt aanmelden voor de functie van keurmeester of helper, of wanneer u geschikte terreinen weet of wanneer u een hondenschool hebt en wil samenwerken met de JTGH, dan kunt u een brief met uw motivatie en cv opsturen naar: JTGH@live.nl (Richard Bosch, voorzitter JTGH)

Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk