Nieuwe opzet Artemisproeven JTGH

JTGH kopjeGeachte voorjagers,

De Artemis proeven van de JTGH hebben inmiddels een vaste plek in de agenda van vele actieve voorjagers. Door de JTGH (Jacht Traings Gebruiks Hondengroep) wordt met een groep vrijwilligers elk jaar weer door Nederland diverse Artemis proeven uitgezet.

Dit jaar is door de JTGH besloten om de opzet van de proeven iets te wijzigen. De reden hiervoor is dat we gesignaleerd hebben dat het verschil tussen de Artemis proeven en de jaarlijkse Hubertus proef (te) groot is. Het niveau wat gevraagd wordt op de jaarlijkse Hubertus proef willen we niet omlaag brengen. Het is immers de afsluiting met de beste honden van de diverse Artemis proeven. Deelnemen aan deze proef en succesvol afsluiten is dan ook een prestatie die dan ook van formaat is en blijft.

Om de selectie dan ook wat scherper te kunnen maken gaan we het komende jaar de zwaarte van de Artemis proeven aanpassen. Tot dit jaar deden we een 6-tal proeven die in niveau ook gelijkwaardig aan elkaar waren. Dit jaar zijn er op de Artemis 5 proeven waarvan er 4 gelijkwaardig zijn aan het niveau van vorig jaar. De vijfde proef zal een zware proef zijn waarin elementen als sleep en dirigeren in verwerkt kunnen worden maar ook een moeilijker verloren apport of markeerapport. De laatste proef wordt ook beoordeeld door twee keurmeesters.

Het unieke van de proeven is dat we werken met roofwild zoals nerts en vos. Dit seizoen is daarbij ook mogelijk dat in proeven gebruik gemaakt wordt van een vossendummy.

Voor dit seizoen staan inmiddels de volgende proeven op de agenda:

31 Oktober Kotterbos Almere-Buiten

14 November Drenthe

16 Januari Brabant

13 Februari Friesland

De andere data zijn nog niet bekend. Voor verdere info en inschrijving volg de site NOJG.nl

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van de JTGH

Richard Bosch

 

Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk