Verzorging van wild in de zomer

Hollands Wild - logo transparantPERSBERICHT

Poortugaal 2 juli 2015

Verzorging van wild in de zomer

In de zomerperiode wordt er in het kader van schadebestrijding veel op ganzen, houtduiven, konijnen en eenden gejaagd. Tijdens warme dagen bederft het geschoten wild eerder dan normaal. Dat bederf is niet altijd direct zichtbaar, maar wordt na 24uur groen en pas tijdens de slacht zichtbaar. Groen wild is niet geschikt voor consumptie. Indien niet strikt noodzakelijk is het zelf beter de schade bestrijding uit te stellen of om de schadebestrijding alleen in de vroege ochtend uit te voeren.

 kratten met ganzenVerzorging

Houdt het geschoten wild uit de directe zon en dek het af met een natte jutte zak , zo bescherm je het wild tegen de vliegen en de directe zon. Als er geen jutte zak voorhanden is kun je met groen bladloof het wild afdekken. Leg het wild los van elkaar en stapel het zeker niet op. Ons advies is maak geen tableau en breng het geschoten wild binnen een 1 tot anderhalf uur na het schot naar de dichtstbijzijnde koeling.

Heeft u vragen n.a.v. dit persbericht neemt dan contact met ons op via onderstaand telefoonnr.

Met vriendelijke groet,

Dirk-Jan Polak
Hollands Wild BV

schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Merk logo
Mobiel.: 06-20391169 |Website: www.hollandswild.info | Facebook.: hollands.wild | Twitter: @Hollandswild1 |KvK. 60615672

Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk