1e Kinder Working Test (KWT) 2015

KWT2

Op 15 augustus 2015 was het eindelijk zover. De eerste Kinder workingtest van Nederland waar wij als organisatie inmiddels zoveel uurtjes voor het gebrainstormd, vele km hebben gereden en vele mensen hebben gesproken.

Een idee wat ontstaan is naar aanleiding van een bezoek en deelname aan de KinderWT in Duitsland.

Het bleek niet voor niets te zijn

’s Ochtends was het vroeg opstaan om naar Arnhem te rijden. Afgesproken was dat we met de keurmeesters een rondje zouden lopen om een rondje over het terrein te lopen om te kijken wie waar zou staan  en welke oefeningen gedaan gingen worden. Elke keurmeester mocht zijn eigen proef verzinnen om te beoordelen, zolang er maar 3 niveaus inzaten.

De sponsoren waren er al om hun spullen op te zetten. Hunter&Co was de stand aan het opzetten en had haar honden beschikbaar gesteld voor kinderen die geen hond hadden. Hubertus Gold kwam met een reclame bord en voer brengen als demo en als prijzen. Van de NOJG hadden we al tassen en goederen gekregen voor in de goodybags

Rond  08.30 kwamen de eerste kinderen al aan. Blij en opgetogen kwamen ze zich aanmelden en vol trots liepen ze met hun hondje over het terrein. Schitterend om te zien dat vaak de ouders nog zenuwachtiger waren dan de kinderen. Want ja, hoe reageert nou eigenlijk je jachthond als je dochter of zoon hem ineens voorjaagd?? Thuis ging het goed maar op een proef is het altijd anders natuurlijk..

Nou ik kan jullie vertellen dat het dus ontzettend goed ging. Soms als de ouder in het zicht zat liep de hond wel eerst even naar de baas, maar kwamen toch eigenlijk altijd wel weer terug naar de kinderen. Hier werd dus even duidelijk dat  een kind makkelijk een meervoudig apport kan  doen met hun grote knuffelvriend. Schitterend om te zien hoe de kinderen in loop van de dag steeds trotser en meer schitterde dan dat ze aan kwamen. Je zag het zelfvertrouwen groeien. Zelfs de kinderen die in de ochtend een leenhond kregen en dus nooit hadden kunnen oefenen deden het ontzetten goed.

Het mooiste om te zien was dat de kinderen aan de eerste proeven begonnen met een hoop spanning op de gezichten maar nadat de eerste proeven geweest waren ze steeds meer gingen lijken op gloeilichtjes.
KWT3Onderling gingen de kinderen leuk met elkaar om, er was rust in de ‘wachtkamer’ van de proeven.

De keurmeesters die ze goed begeleiden en goed hielpen als het iets minder soepel verliep tijdens de proeven. De sfeer was geweldig en ontspannen deze dag. Ook de helpers die de keurmeesters mee hadden genomen of zichzelf hadden aangemeld waren heerlijk aan het helpen en er was een goede samenwerking.

Na de proeven werd er nog een line-up gedaan met de kinderen zodat ze niet te lang hoefde te wachten terwijl de rapporten werden geschreven. Dit werd goed gedaan door de vermoeide kinderen en honden. We hoorde de kinderen lachen en en enthousiast roepen soms, want vergeet niet dat dit best een moeilijke oefening is ,zeker voor die jonge ongeduldige voorjagers.

De oudste groep kreeg een sleep ipv de line-up, dit was voor vele toch een moeilijke opdracht. Waarbij voor een aantal het moeilijkste wellicht was om het konijn aan te pakken van de hond. Maar alle kinderen uit de groep hebben het gedaan. Trots!

De diploma en de prijsuitreiking was erg gezellig, en ja natuurlijk waaide de diploma’s nog even van tafel zodat de organisatie even wakker werd geschud dat je altijd moet opletten. Of misschien was het wel om nog even de spanning er lekker in te houden.

De kiKWT 1nderen waren zo blij met hun zelf behaalde diploma. Hun prestatie met de hond van papa of mama. Zij hebben nu ook een jachtdiploma en een schitterende medaille om deze dag te herinneren.

We zagen de kinderen helemaal druk en blij de auto’s ingaan wat een leuke dag. Veel kinderen die langs de organisatoren liepen en bedankten voor de mooie ervaring en melden meteen dat ze er volgende keer ook weer bij wilden zijn. Ook kwamen vele ouders vertellen dat ze het zo leuk initiatief vonden en dat ze het zo leuk hadden gehad, Ook de baasjes van de leenhonden die zeiden van nou volgende x mogen mijn honden weer mee doen als leenhond hoor.

Wij van de organisatie zijn zo blij met alle leuke verhalen en foto’s die we voorbij zien komen.
De blije gezichten de hele dag. De vrolijke honden en de vreselijk trotse ouders.
Hier doen wij het voor. Onze dag was helemaal geslaagd
Wij hopen ook dat er volgende keer weer veel kinderen mee doen.
Het was ons een eer dit te kunnen opstarten.

Judith , Lenny en Esther

  • No: 154 februari 2017
Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk