Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

FARM EN COUNTRYFAIR 2018 – 22 t/m 24 juni 2018 te Aalten

22 juni 2018 -10:00 - 24 juni 2018 -17:00 CEST


Informeren over natuurbeheer

De NOJG geeft op 22, 23 en 24 juni a.s. vanuit haar stand op de Farm & Country Fair in Aalten voorlichting aan het publiek.

De Farm & Country Fair is gebaseerd op de bekende Engelse plattelandsshows, en wordt georganiseerd door een enthousiast boerengezin. Het grote terrein is opgedeeld in handige belevenisdorpen, die elk diep op hun specifieke onderwerp ingaan. Honderden shows en een gastvrije aankleding over het hele terrein zijn kenmerkend voor dit uitgebreide belevenisfestival. Door de vele activiteiten en duizenden dieren is de Farm & Country Fair een leerzaam dagje uit voor elke leeftijd.

Tussen de honderden stands, met uiteenlopende producten, staan de organisaties en bedrijven die vertellen over de huidige landbouw en natuur. Op deze manier komen mensen bij verrassing in aanraking met de landbouw en natuur, en vinden ze de verhalen vaak heel interessant. Ook de moderne machines, en de machines van vroeger, zijn er te zien, evenals moderne en oude schapen- en runderrassen.

Waarom begonnen met de Farm & Country Fair?

In 1994 deden initiatiefnemers Erik en Joke Ruesink mee aan een uitwisselingsproject voor boeren. Zij logeerden een week lang bij een Engels gezin en draaiden mee in een officieel programma. Het hoofddoel was: een meerdaags bezoek aan The South of England Show. Deze traditionele Engelse show was ooit ontstaan als jaarmarkt voor het verhandelen en keuren van vee, maar het werd daarnaast een show om het publiek op een ongedwongen manier kennis te laten maken met het boerenleven. Een jaar later kwam het Engelse gezin naar Nederland en wilde het graag net zo’n soort show bezoeken. Helaas bleken die niet in Nederland te bestaan.

Het Engelse gezin daagde Erik en Joke uit om zelf een soortgelijk evenement op te zetten. En zo werd in 1996 de eerste Farm & Country Fair gehouden.

Familiebedrijf

De Farm & Country Fair groeide in de loop der jaren uit tot een uitgebreid evenement. Er wordt anno 2018 het hele jaar door gewerkt aan de Fair. Naast het vele kantoorwerk en onderhouden van contacten is er veel praktisch werk, zoals schilderen, timmeren, onderhoud materialen, gebouwen, omgeving en infrastructuur en nog veel meer. Naast het gezin van Erik en Joke, en een groep vrijwilligers die het heel jaar voor de countryfair in touw is, zijn ook broers en zussen, neefjes en nichtjes zeer betrokken, iedereen met zijn of haar eigen specialiteit. De Farm & Country Fair is dus een echt familiebedrijf. Op het moment van opbouw en tot de officiële opening worden er veel verenigingen ingeschakeld, die voor hun werkzaamheden een donatie ontvangen.

Toegangsprijs 2018:

Voorverkoop tot 17 juni: € 14,50
Vanaf 18 juni en aan de kassa: € 17,50
Bestelkosten via internet € 1,25 per totale bestelling.

Kinderen van 4 tot 14 jaar: € 5,00
Kinderen tot 4 jaar gratis toegang
Parkeerkaart: € 2,50 per dag

De Farm & Country Fair ondersteunt een groot aantal verenigingen, organisaties en stichtingen.

Waar vindt je ons?

Tussen Aalten en Dinxperlo, de route wordt met borden aangeven. Voor navigatie: Dinxperlosestraatweg 124, 7122 JS Aalten

Avondopenstelling

Op vrijdag en zaterdagavond is de Fair tot 21.00 uur geopend. Wij verzoeken alle deelnemers om niet eerder te sluiten dan 21.00 uur. Is er toch een stand eerder gesloten, dan spijt ons dat zeer en verzoeken we je dit melden bij de organisatie. Na 21.00 uur is de Fair gesloten, je mag dan echter nog naar de muziektent aan de rand van het terrein staat en kunt een tijdje genieten van de muziek. Het Fair-terrein is na 21.00 uur hermetisch afgesloten voor standhouders en bezoekers.

Openbaar vervoer en regiotaxi of fiets

Tegen een vergoeding van € 2.50 per retour rijdt er op afroep een pendeldienst om 10.00 uur en 13.00 uur van het station in Aalten naar de Fair. Terug van Fair naar station Aalten om 16.00 en 20.30 uur, op zondag om 16.00 en 18.00 uur. Deze pendeldienst dient u vooraf te reserveren via telefoonnummer 0543-466294.

Alternatief op vrijdag en zaterdag is een fiets huren bij Wisselink Tweewielers, dichtbij het station. Fietstijd ongeveer 20 minuten. Reserveren tel. 0543 47 79 40

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Begin:
22 juni 2018 -10:00
Einde:
24 juni 2018 -17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
http://www.countryfair.nl/home

Organisator

Countryfair
E-mail:
info@contryfair.nl
Website:
www.countryfair.nl

Locatie

Country Fair Aalten
Dinxperlosestraatweg 124,
Aalten - Achterhoek, Gelderland 7122 JS Nederland
+ Google Maps
Website:
www.countryfair.nl,