• De organisatie voor Jacht, beheer en schadebestrijding.

Advies NOJG inzake voorjaarstrendtellingen i.v.m. de uitbraak coronavirus

Veel jagers vragen zich af of de trendtellingen door kunnen gaan tijdens de huidige uitbraak van het Coronavirus..

Het advies van de NOJG hierover is gelijk aan dat van het RIVM: voorkom dat groepen mensen te dicht bij elkaar komen en voldoende afstand van elkaar te houden, vanwege het risico op het overdragen van het COVID-19 virus.

De NOJG adviseert om de mensen die al klachten hebben met luchtwegen en/of ouder zijn 75 jaar en die ook andere klachten hebben zich te onthouden van de tellingen.

Wij vinden dat iedere jager en/of teller zelf verantwoordelijk is of hij gezien zijn gezondheid deelneemt aan de voorjaarstrendtellingen.

De NOJG adviseert om de tellingen zoveel mogelijk te regelen via de mail en formulieren die iedereen kan invullen en verzenden via de computer naar de Wbe, op jachtveldniveau, zodat geen grotere groepen bij elkaar hoeven te komen, wat het risico op besmetting met corona ook vermindert.  

De NOJG adviseert daarom om de voorjaarstrendtellingen de komende maand toch te laten plaatsvinden, met alle voorzorgmaatregelen die nodig zijn om alle betrokken deelnemers de tellingen op een veilige en verantwoorde wijze uit te voeren, zodat onnodig fysieke contacten zoveel mogelijk worden vermeden.

Tellers kunnen ook alleen, of slechts in gezelschap van bijvoorbeeld een huisgenoot(en) laten tellen;

De ingevulde telformulieren (indien mogelijk en afgesproken met de WBE) zelf in FRS te zetten, digitaal retour te sturen door deze weer in te scannen), of middels een foto te Whatsappen naar de WBE-secretaris of de telcommissie van de Wbe.

Elke wildbeheereenheid of telcommissie zal hier op hun eigen wijze uitvoering aan moeten geven.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.