• De organisatie voor Jacht, beheer en schadebestrijding.

Adviescommissie ‘Preventie wolvenschade’ in Noord-Brabant.

Geplaatst: 10/12/2020 

De provincie Noord-Brabant heeft een adviescommissie ‘Preventie wolvenschade’ ingesteld. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers vanuit landbouw, schapenhouders, natuurorganisaties, faunabeheer en gemeenten en wordt voorgezeten door Pieter van Geel. De adviescommissie wordt ingesteld voor een jaar en zal de provincie adviseren over preventieve maatregelen, de financiering hiervan en de beste manier van samenwerking.

De adviescommissie zal zich enerzijds bezighouden met gevestigde wolven, dat zijn wolven die langer dan 6 maanden in een gebied aanwezig zijn. Daarbij wordt ze ondersteund door partijen uit het gebied waar een gevestigde wolf leeft, in dit geval De Groote Heide.

Anderzijds wil de commissie zich ook voorbereiden op zwervende wolven, dat zijn vaak jonge wolven op zoek naar geschikt leefgebied. Op deze wolven is het lastiger voorbereiden, ze leggen vaak grote afstanden af en duiken daarbij onverwachts op in een gebied. Meestal is dat tijdelijk en trekken ze weer verder.

Eind november dook er een wolf op in het gebied tussen Oss en Den Bosch. Waar deze zich nu bevindt is onbekend. Resultaten van DNA-analyse zullen meer duidelijkheid geven over de afkomst van deze wolf.

bron: Provincie Noord-Brabant, 10/12/2020

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.