Als eten… vreten of schrokken wordt bij honden!!!

Zijn we nou zo een geweldige kok, of zijn onze honden van die onbesuisde schrokkers??

Het is een feit!!  Zodra de voerbakken de grond naderen, gaan hun muilen al open en is het voer in no-time verdwenen! Gelukkig maken we de hondenbrokken altijd aan met iets lekkers, maar één ding is zeker:  Het  is “Hap schrok en weg”. 

Recordtijden van minder dan een halve minuut zijn echt geen uitzondering. 

kyjen oranjekyjen grijspaarsTotdat we hoorden van speciale voerbakken, de zogenaamde “Schrokbakken” en daar werd heel lovend over gesproken. Immers honden die zo ongelooflijk snel hun voer naar binnen schrokken, hebben een grotere kans op een maagtorsie en ook de spijsvertering gaat veel slechter. We hebben het dan nog niet eens over “overgewicht” dat makkelijk bereikt wordt, met al dat geschrok.

Op verschillende hondententoonstelling hebben we schrokbakken gezien, van goedkope dunne plastic bakken met een paar hobbels in het midden tot die van het merk “Kyjen”.( en nog niet eens de duurste!)

We hebben ze meteen aangeschaft en hadden de eerste avond een soort “puzzelaars” aan het werk. De brokjes netjes in alle gangetjes en hokjes gewreven. Wat een verschil. Onze woefjes deden nu ruim 10 minuten over hun avondmaaltijd.

En nú.. ze puzzelen zich ieder avond suf, met hun tong gaan ze door alle obstakels, groeven, bochtjes en spiralen, maar het eten gaat zoveel beter. Ook zien we geen dunne ontlasting meer. Al met al, WIJ  zijn heel blij met deze bakken. En de woefjes dankbaar, want wat is er leuker dan extra lang “tafelen..”.

kyjen groen kyjen grijs kyjen-flower-slo-bowl-slow-feeder-for-dogs

Wij zijn met onze aankoop super en voordelig geslaagd bij een enthousiast bedrijf in Bussum. Een enorme keuze aan hondensport artikelen. Verzending is geen probleem. En de Kyjen voerbakken in alle maten op voorraad. Koop uw bak voor retrievers niet te klein.! De doorsnede van onze bakken is ca. 30 cm en dat bevalt de woefjes prima.

Eet smakelijk.

http://degooisediersuper.nl/index.php?route=product/search&search=anti-schrok

Copyright : Henny M. Schoor

Reacties gaarne in ons Gastenboek

 

Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk