Annie Schreijer-Pierik opent meldpunt knelpunten Natura 2000

Annie Schreijer-PierikRUINERWOLD – “Nederlandse provincies zijn ‘gekke Henkie’ bij de uitvoering van Europese natuurregels. Hun natuurbeleid is vaak onnodig streng en jaagt boer en ondernemer weg uit Nederland”. Dat zei CDA-Europarlementslid Annie Schreijer- Pierik in aanwezigheid van provinciaal lijsttrekker Henk Jumelet bij een grote landbouwmanifestatie van het CDA in Ruinerwold.

Nederland heeft bijvoorbeeld buitensporig veel gebieden aangewezen voor beschermde natuur, zelfs meer dan het grotere Duitsland. Schreijer wil daarom dat Europa versneld de regels herziet voor Natura 2000, het programma voor natuurbescherming. Het beleid moet meer oog krijgen voor agrarische familiebedrijven: die zijn onmisbaar voor een leefbaar platteland.
Annie Schreijer-Pierik deed een oproep om knelpunten Natura 2000 bij haar te melden via AnnieSchreijer-Pierik@europarl.europa.eu.
– See more at: http://www.dasmooi.nl/nieuws/35777/annie-schreijer-pierik-opent-meldpunt-knelpunten-natura-2000/#sthash.mJav6gDY.dpuf

Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk