ARBEID ADELT…..maar wat als er geen arbeid is?????

ZWEETHONDEN EEN ONMISBARE SCHAKEL IN HET GROFWILDBEHEER

zweetwshop4Als de telefoon rinkelt op een tijd dat net de zon opkomt, is het bij ons in negen van de tien gevallen een kwestie van een nazoek met onze Hannoveraan HerrPeter.

Geen enkel punt, alle benodigdheden liggen klaar in een tas. Hond uit de kennel. Zweetlijn, reflecterende kleding, info van de jager in de telefoon gezet en rijden maar. We zijn er 24 uur per dag helemaal op voorbereid.Nazoek wildzwijn mei 2014 (1)

Zweethonden.

nazoekfebr2013 018In Nederland zijn de serieuze zweethondengeleiders niet dik gezaaid. Echter weten veel jagers onze Hannoveraan Peter gelukkig te vinden en er wordt regelmatig een beroep op hem gedaan. Peter heeft al vele keren bewezen over een uiterst “scherpe” neus te beschikken en weet het wild snel en vakkundig op te sporen. Ook in het stellen is hij uiterst bekwaam.

Van de geleider wordt verwacht dat hij over een exacte kennis beschikt, om een oordeel te vellen over “verwijsstukken” en wat voor soort verwonding hij kan verwachten. Deze deskundigheid is ruim aanwezig na jaren en jaren van intensief nazoeken en werken met zweethonden.

Zojuist heeft Peter weer een bijscholings-cursus gehad in Frankrijk, waar hij liet zien dat zijn capaciteiten uitmuntend zijn.

Peter en zijn vaste begeleider Ron zetten zich gaarne in bij nazoeken van aangereden of verwond wild.

Woonachtig in Soest is een stukje rijden in deze omgeving geen enkel bezwaar.

Een nummer om in uw agenda te noteren: Ron van Stijn – 035 60 23252.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.