• De organisatie voor Jacht, beheer en schadebestrijding.

Bescherm je zoveel als mogelijk tijdens jacht en buitenleven met Swedteam Antibite™

Een lyme patiënt zoals ik kan het weten. Bescherm je zoveel als mogelijk tijdens jacht en buitenleven met Swedteam Antibite™

Je kunt je insmeren met middelen die zogenaamd teken weghouden. Mijn ervaring is dat deze middelen niet goed werken. Je kunt je blijven insmeren en nog weet de teek een plekje onder je horlogebandje te vinden om zich vast te bijten. Zijn er dan geen betere middelen? Zeker wel! Ik heb net een uitstekend middel in de praktijk getest. Nou ja, middel. Kleding in dit geval. Swedteam het bekende Scandinavische jachtkledingmerk heeft een lijn op de markt gebracht Antibite™ die teken weert en nog leuker er voor zorgt dat muggen en andere stekende ellendelingen ver op afstand blijven.

Swedteam Antibite™ doet wat het beloofd

Swedteam heeft mij nog nooit teleurgesteld. Wat de makers/ontwerpers claimen is altijd waar gebleken. Ze zijn recht door zee, eerlijk en zonder superlatieven. Eerder testte ik hun innovaties op het gebied van camouflage. Aangekleed met Swedteam Desolve kleding vervaag je in het landschap. Je wordt nauwelijks meer opgemerkt door wild. Ik draag het nog steeds en het werkt nog steeds.

Hoe krijgen ze het nu voor elkaar? Swedteam heeft de rechten gekregen voor Europa voor het gebruik van Antibite™. Alleen zij mogen de stoffen voor hun jachtkleding met het middel Antibite™, vloeistof, impregneren. De universiteit van Minho in Portugal heeft een techniek ontwikkeld om het insectenwerende middel IR3535 in een stof te krijgen. Het werende middel IR3535 is een lichaams eigen aminozuur. Het geeft een geur af die stekende insecten doet besluiten ver weg van je te blijven. Nou en daar gaat het om. Weg met die enge beestjes. De stof, het aminozuur, is niet giftig. Het is ook niet bedoeld om te doden, maar om te weren.

Antibite™ wordt rechtstreeks op de afgewerkte kledingstukken aangebracht met een nanotechnologie. Erg ingewikkeld en geheim. Ik kan daar niets over zeggen, gewoon omdat ik het niet weet en die informatie ook niet krijg. Maar en dat is voor de jager belangrijk, HET WERKT. De claim van Swedteam is waarheid zo heeft mijn praktijktest uitgewezen.

Swedteam garandeert na 80 wasbeurten nog steeds de optimale werking. Daarna loopt het terug. De stof is milieu vriendelijk. Het is natuurlijk afbreekbaar. Draag je de kleding dan is het gebruik van andere teken en insectenwerende middelen overbodig. Heb je het aan dan ben je beschermt. Het is mooi, mooier kunnen we het niet maken. Zeer zeker aan te raden. Heerlijk om niet lek geprikt te worden in je veld en tekenvrij thuis te komen na een mooie bersgang op ree of ander grof wild. Een Lyme patiënt zoals ik kan het weten.

Waar heb ik die nieuwe kleding nu getest?

Ik ben naar mijn oude jachtveld gegaan. Een mooi veld gelegen tussen de Oostvaardersplassen en de Lepelaarsplas, vlak achter en naast het gemaal De Blocq van Kuffeler. Een gemeen gebied voor teken en vooral van muggen. Alles wat steekt, prikt en je het leven zuur maakt zit daar en in grote hoeveelheden. Buiten de aantallen zijn het nog killermuggen ook. Ze steken dwars door je broek heen, kruipen onder je pet en weten de weg naar intieme plekken te vinden. Even voor zonsopgang en na zonsondergang komen de killermuggen in armada’s op je af en maken je verblijf aldaar tot een hel. Echt het is dan niet meer uit te houden. Wegwezen en wel onmiddellijk.

De kleding is verkrijgbaar bij de betere jacht- en outdoorwinkels. De Swedteam Antibite lynx cap kost € 29,-, het jack € 229,-, de broek € 149,-, het shirt € 69,- en het Swedteam Antibite Lynx desolve camouflage shirt € 75,-

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.