• De organisatie voor Jacht, beheer en schadebestrijding.

Corona maatregelen update 13 oktober 2020 en jagen

Naar aanleiding van de coronapersconferentie van het kabinet van dinsdag 13 oktober 2020 heeft de NOJG een nieuw advies gemaakt met maatregelen en adviezen voor  de jacht.

Nu het jachtseizoen op 15 oktober opent, kan dit voor U als jager mits U en uw medejagers zich houden aan de gestelde maatregelen die de regering op 13 oktober 2020 heeft afgekondigd gezien de ernstige situatie door het Coronavirus. Wij vragen U dan ook om uw medewerking in het belang van ons allen om hier zorgvuldig het overzicht te bekijken en uit te voeren.

Zodra er wijzigingen plaatsvinden zullen wij u uiteraard op de hoogte brengen.

 

ALGEMEEN;

Zoals overal gebruikelijk geldt:

 • Heeft U klachten, blijf dan thuis en laat U testen;
 • Mijd zoveel mogelijk drukke plekken;
 • Was uw handen;
 • Nies in uw elleboog;
 • En houd overal en altijd 1,5 meter afstand.

BIJEENKOMSTEN MAXIMAAL 4 PERSONEN GELDT VOOR BUITENACTIVITEITEN;

 1. Jagen in het kader van de jacht, beheer en schadebestrijding in een groep van 4 personen;
 2. Valwild afwikkelen;
 3. Trainen en werken met de hond(en);
 4. Verrichten van buitenactiviteiten etc. in groep van 4 personen;
 5. Wilt U gezamenlijk oefenen op de schietbaan, dan met niet meer dan 4 personen in een groep.

MAATREGELEN – VERVOER – ONTVANGEN GASTEN THUIS ;

 1. Advies is om niet meer dan drie personen – die niet tot uw huishouden behoren – te vervoeren in uw auto tijdens de jacht, beheer en schadebestrijding en om dan altijd een mondkapje te dragen;
 2. Meer dan drie personen – die niet tot uw huishouden behoren – thuis ontvangen, waarbij dit ook geldt voor het erf, schuur, jachthut, etc.;
 3. Met niet meer dan 4 personen afspreken om te jagen, beheer of schadebestrijding te doen;
 4. Na afloop van de jacht, beheer en schadebestrijding geldt de maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte van 4 personen voor iedereen vanaf 13 jaar.

JAGEN IN DUITSLAND  OF REIZEN DOOR DUITSLAND OM TE JAGEN IN ANDER LAND EN DE CORONA MAATREGELEN

Jagers die uit de provincies Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Overijssel, Drenthe, Utrecht,Flevoland, Noord en Zuid-Holland, Zeeland moeten bij binnenkomst in Duitsland bij controle een negatieve PCR-test uitslag kunnen tonen die niet ouder is dan 48 uur en die moet in het Duits of Engels zijn opgesteld.

Kunt U in Nederland niet tijdig een test afleggen, dan moet U zich in Duitsland preventief laten testen en wordt U gevraagd om 14 in zelfquarantaine te gaan, die echter opgeheven wordt als de PCR-test uitslag negatief is, dit geldt ook voor hen die in de voorafgaande dagen een risicogebied bezocht hebben.

Wanneer je per auto op doorreis bent naar een ander land is een korte stop in Duitsland toegestaan. Een overnachting in Duitsland niet toegestaan indien je geen PCR-test hebt laten afnemen met negatief resultaat. 

Wij adviseren om vooral te informeren bij de lokale contacten in de betreffende deelstaat of land, wat de daar geldende corona maatregelen zijn.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-coronavirus-13-oktober

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.