• De organisatie voor Jacht, beheer en schadebestrijding.

Cursus Van Jager naar Slager


Kun jij grofwild goed slachten?

Een belangrijke regel van het weidelijkheidsbeginsel is het volledig en goed benutten van het geschoten wild. Daarom is in samenwerking met de Slagers Vakopleiding (SVO) de cursus Van Jager naar Slager ontwikkeld. De enige cursus in Nederland waar je echt leert het beste uit je grofwild te halen. Hoe? Heel simpel! Met het mes in de hand en
meters maken.

Begin oktober is in Zwolle een nieuwe lichting studenten begonnen. Leuk dat we deze keer ook vrouwen mochten verwelkomen!
Tijdens deze cursus wordt je geleerd hoe grofwild goed te verwerken. Denk dan aan kennis van het gebruik van gereedschappen maar ook microbiologie, herkenning en vooral snijtechnieken. Veel studenten geven aan meer rendement uit hun wild te willen halen. Een bout lossnijden kan iedereen, maar er zit zoveel meer in een bout dan
poulet.

Onder professionele begeleiding van de SVO leren jagers en niet jagers in 8 lessen van minimaal 3 uur de basis. Natuurlijk ben je naderhand geen volleerd slager maar bezit je voldoende kennis en ervaring om van je wild een mooi stukje vlees te maken.

Cursuslocaties

De cursus wordt gegeven op de locaties Zwolle, Houten en Eindhoven. Er zijn echter meer locaties, waaronder Rijswijk.

Kosten

De kosten bedragen €995,- inclusief btw.

Mocht je interesse hebben, schrijf je dan sowieso in. Zien we dat in een bepaalde regio de vraag voldoende is,
dan zorgen wij ervoor dat je in de buurt de cursus kunt volgen. Van Jager naar Slager zit zeker niet stil. Er zijn verschillende aanvullende cursussen ontwikkeld maar daar praten we je de volgende keer graag over bij.

Binnenkort verschijnen de datums voor 2022.

Je kunt je echter al aanmelden door een mail te sturen naar info@vanjagernaarslager.nl

Heb je vragen? Kijk dan op www.vanjagernaarslager.nl of bel me, 06-26770866 (Stefan Plattel)

Aan de slacht!

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.