Cursus Wildhygiene van de Stichting Jachtopleidingen Nederland

In Alblasserdam en Ohé en Laak zijn op dit moment nog plaatsen beschikbaar!

Algemene informatie cursus:

WildhygiëneEuropa schrijft ons tegenwoordig voor hoe we moeten omgaan met de hygiënevoorschriften voor levensmiddelen van dierlijke oorsprong. Ook jachtwild valt hieronder. In Nederland ziet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) toe op de keuring van vlees en dus ook van wild. Een gekwalificeerd persoon moet het eerste onderzoek verrichten.

Naar aanleiding van de nieuwe Europese Levensmiddelenwetgeving hebben de Jagersvereniging en de SJN in samenwerking met de overheid, de Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW) en de Vereniging van Groothandelaren in Wild de cursus tot gekwalificeerd persoon ontwikkeld.

Cursisten dienen in het bezit te zijn van een geldig jachtdiploma en/of jachtakte.

De cursus Wildhygiëne bestaat uit twee theorie-avonden en het bijwonen van de beide cursusavonden is verplicht, u krijgt een   cursusboek met duidelijke foto’s, dit is weer belangrijk als naslagwerk.

 

Op de tweede avond wordt na de pauze een schriftelijk examen afgenomen volgens het meerkeuzesysteem. Slaagt U, dan bent u zich “gekwalificeerd persoon” volgens de voorschriften van NVWA. en krijgt U het Certificaat Gekwalificeerd Persoon dat wordt toegezonden.

De nog open plaatsen zijn in, Alblasserdam Zuid-Holland en Ohé en Laak in Limburg; van 19:30 tot 22:00

Heeft u belangstelling voor de cursus Wildhygiëne? U kunt uw naam, huisadres en telefoonnummer aan ons doorgeven.

De Kosten cursus Wildhygiëne;

  • Het deelnamegeld bedraagt: € 160,– inclusief 21% b.t.w.
  • Kortingsprijs voor leden van de Jagersvereniging: € 125,– inclusief 21% b.t.w.
Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.