• De organisatie voor Jacht, beheer en schadebestrijding.

De olifant in de Kamer: stikstof is goed voor de natuur!

Zonnedauw de insectenvanger

Nu een stikstofakkoord in de Tweede Kamer er door is, een besluit dat weer verregaande consequenties zal hebben voor onze boeren en de natuur, is het goed de twee artikelen te lezen van de hand van ingenieur Theo Wolters, die zojuist op internet verschenen zijn. In het eerste stelt hij de vraag: “Wat is eigenlijk het probleem?”.

Uitgebreid licht hij toe dat er geen sprake is van een werkelijk probleem, maar van een geconstrueerd probleem. En dat heeft alles te maken met de persoonlijke voorkeuren van een groepje ecologen in onze overheidsinstituten, dat buitensporig veel invloed heeft op het beleid in Den Haag. Simpel gezegd: terug naar de natuur van de uitgeputte zandgronden en afgeplagde venen. Dàt is biodiversiteit!

In het tweede deel “Wat is er mis met het stikstofbeleid?” laat hij o.a. zien, dat de door de overheid gehanteerde getallen betreffende de stikstofneerslag helemaal niet berusten op metingen, maar op modellen van het RIVM, dat de doelstellingen onhaalbaar zijn en nog veel meer.

Wel nog even een opsteker voor onze boeren:

………..we zijn het dichtstbevolkt, en hebben de meest efficiënte en intensieve landbouw en veeteelt van de wereld op het kleinste stukje grond. Daarin zijn onze boeren wereldwijd pioniers in het toepassen van milieumaatregelen en biologische ongediertebestrijding ………..

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.