• De organisatie voor Jacht, beheer en schadebestrijding.

De werkelijkheid van aanvallen wolven in Frankrijk

Aanvallen van wolven: L113 (veeboeren en herders) beschuldigt N. HULOT ervan medeplichtig te zijn aan dierenmishandeling

Opgepast : deze beelden kunnen choqueren!

Dit filmpje uit 2017 werd gemaakt door een Franse organisatie van herders en veeboeren. U hoeft geen Frans te verstaan: vanaf de 40ste seconde spreken de beelden voor zich.

De aanleiding:

De Franse veganistische dierenrechtenclub L214, die kennelijk over voldoende sponsors beschikt,  verspreidt continue filmpjes betreffende dierenmishandeling. Deze worden veelvuldig getoond in de media. Van roofdieren als de wolf en de beer krijgt men echter alleen spectaculaire, mooie en ontroerende beelden te zien in een lieflijke natuur.

Daarom hebben een aantal herders en veeboeren zich verenigd in de groep L113 met het doel de bevolking de andere kant te laten zien: de keiharde realiteit in de landelijke gebieden en de gruwelijke wreedheid van de predatie door de wolf, die de herders en veeboeren verbijstert en hun bestaan bedreigt, terwijl de overheid onverschillig de andere kant op kijkt.

De groep heeft zonder enige geldelijke ondersteuning of subsidies dit filmpje geproduceerd – geheel in eigen tijd op hun thuiscomputers.

Attaques de loups: L113 accuse N. HULOT d’être complice de maltraitance animale from Bruno Lecomte on Vimeo.

https://vimeo.com/247223938

De beelden kunnen als schokkend ervaren worden!

Het zij zo, maar:

Als de jonge kinderen van een herder dit mee mogen maken, waarom zouden we die beelden dan niet aan anderen mogen laten zien? Men móet de realiteit laten zien, anders begrijpt men niet wat er aan de hand is.

“tussen januari en november 2017 zijn meer dan 11.000 gehouden dieren gedood onder afschuwelijke omstandigheden, die op gespannen voet staan met het gewenste dierenwelzijn. In dit aantal zijn niet begrepen: de wilde dieren, de vermiste dieren en de dieren gesneuveld ten gevolge van geïnfecteerde bijtwonden.”

“de getoonde beelden laten maar een fractie zien van het bloedbad. Ook tonen we niet de woede en de tranen van de veehouders, noch hun wanhoop, uit respect voor hun verdriet”

De film heeft ook een politieke dimensie: de minister en ecoloog Hulot (afgetreden in 2018) wordt opgeroepen de wet te respecteren:

  • in strijd met de wet L113 is de minister medeplichtig aan de massaslachting onder vee en huisdieren
  • hij drijft veeboeren tot wanhoop
  • hij tekent de ondergang van de Franse herders en van de biodiversiteit

 

Klik ter afsluiting op deze vrolijke noot van zingende Franse boeren. Het gaat in wezen over de – ook in Nederland bekende – tweedeling tussen stad en buitengebied (waarbij bij ons de afstanden veel en veel kleiner zijn). Het lied gaat ongeveer zo:

Kom niet aan onze tradities

Kom niet aan onze passie,

Kom niet aan onze wortels,

aan onze leefwijze

 

Er zijn mensen die besluiten uitvaardigen

Zonder  enige kennis van zaken

Rustig gezeten achter hun zwarte bureau

Zonder band met het leven aan de basis.

Zij zijn steeds de baas

Maar toch, ze hebben er niets van begrepen!

 

Refrein

En zo gaat het lied verder ………..


Zie ook:

Wolven – conflictarm?                                          

Wolven en biodiversiteit

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.