Update Vogelgriep 28/12 : Deel vervoersverbod in Biddinghuizen ingetrokken

Nieuwsbericht | 27-12-2016 | 21:19

 Vanwege een uitbraak van vogelgriep op een bedrijf in Biddinghuizen (Biddinghuizen I) waren vanaf 26 november 2016 in een gebied van ruim 10 kilometer rond dit bedrijf maatregelen ingesteld, zoals een vervoersverbod voor onder andere levend pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Conform Europese regelgeving kunnen de maatregelen vanaf 30 dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf worden ingetrokken. Dit gebeurt met ingang van woensdag 28 december 2016 om 00.00 uur.

Echter, doordat een groot deel van het vervoersverbod overlapt met gebieden rondom de twee latere uitbraken in Biddinghuizen (Biddinghuizen II en III), blijft een vervoersverbod voor een groot deel van kracht. Alleen in het gebied zonder overlap met Biddinghuizen II en III geldt geen vervoersverbod meer.

Omdat de 10-kilometergebieden van het tweede en derde besmette bedrijf in Biddinghuizen gedeeltelijk overlappen met die van het eerste bedrijf en omdat in die gebieden de maatregelen nog wel van kracht blijven, door de verkleining van het gebied wordt het gebied waar de jacht beperkingen gelden ook  verkleind rondom Biddinghuizen.

Alle landelijke maatregelen blijven onverkort van kracht.

Documenten

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.