Dode wolf gevonden in Overijssel tussen Kloosterhaar en Bergentheim

Op de N343 tussen Kloosterhaar en Bergentheim is maandagochtend een wolf (mannetje van 3 jaar) doodgereden door een taxi.

 

Omstanders zagen dat het dier rond 08.00 uur voor de taxi terechtkwam en die niet meer kon ontwijken. Dat schrijft RTV OostNa de aanrijding is het dode dier in de berm naast de weg gelegd.

Het dier is vlakbij de Duitse grens aangereden. Het vermoeden is dat het uit Duitsland komt. Een speciale opsporingsambtenaar gaat onderzoek doen naar de aanrijding.

“Er zijn nu mensen ter plekke die het dode dier onderzoeken. In de loop van de dag wordt het dier naar het Dutch Wildlife Health Centre gebracht, waar zal worden vastgesteld of het een wolf is. Maar zo te zien is dat vrijwel zeker het geval”, aldus een woordvoerder van de organisatie Wolven in Nederland .

Volgens de woordvoerder loopt het aantal meldingen over wolven in Nederland op. “Dit is de derde melding deze herfst. In september beet een wolf twee schapen dood in Groningen en in oktober is een wolf gesignaleerd op de Veluwe. Deze nieuwe melding past duidelijk in een trend waarbij wolven steeds vaker Nederland bezoeken vanuit de Duitse regio Niedersachsen, waar veel roedels leven.”

Wolf onderzocht op Dutch Wildlife Health Centre

In de loop van de dag wordt de doodgereden viervoeter naar het Dutch Wildlife Health Centre gebracht, waar zal worden vastgesteld of het inderdaad een wolf is. Maar dat lijkt vrijwel zeker het geval”, aldus Leo Linnartz.

Volgens Linnartz loopt het aantal meldingen over wolven in Nederland op. ,,Dit is de derde melding deze herfst. In september beet een wolf twee schapen dood in Groningen en in oktober is een wolf gesignaleerd op de Veluwe. Deze nieuwe melding past duidelijk in een trend waarbij wolven steeds vaker Nederland bezoeken vanuit de Duitse regio

zie ook: Dode wolf gevonden in Overijssel  | AD.nl 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.