• De organisatie voor Jacht, beheer en schadebestrijding.

Duitse vrouwelijke jager krijgt tienduizenden euro’s na beledigingen onder foto met jachttrofee

 

 

“Lelijke vrouw, we zullen je vinden”

Bron: Deutsches Jagd Verband (DJV)

26 september 2020 (DJV) Berlijn

De zaak-Waidfräulein veroorzaakte twee en een half jaar geleden een sensatie: er waren meer dan 2.000 hatelijke opmerkingen in 48 uur op Facebook. De DJV steunde de getroffen jager. In meer dan 50 gevallen zijn er nu strafbeschikkingen, vonnissen, compensatie voor pijn en lijden of ophoudverklaringen.

In het voorjaar van 2018 zag een jager onder het pseudoniem “Waidfräulein” zichzelf op Facebook in twee dagen tijd geconfronteerd met meer dan 2000 hatelijke opmerkingen. Dr. Heiko Granzin, een expert op het gebied van internetcriminaliteit, heeft meer dan 50 zaken in samenwerking met de Duitse jachtvereniging (DJV) (Bron:instagram.com/waidfraeulein)

Ze sleepte al zo’n 50 ‘haters’ voor de rechter, die hen veroordeelde tot betaling van enkele tienduizenden euro’s aan smartengeld en proceskosten, meldt de Duitse Jachtvereniging (DJV).
 
De zaak-Waidfräulein veroorzaakte twee en een half jaar geleden een sensatie: er waren meer dan 2.000 hatelijke opmerkingen in 48 uur op Facebook. De DJV steunde de getroffen jager. In meer dan 50 gevallen zijn er nu strafbeschikkingen, vonnissen, compensatie voor pijn en lijden of ophoudverklaringen.

Dr. Heiko Granzin, een expert op het gebied van internetcriminaliteit, heeft in samenwerking met de Duitse jachtvereniging (DJV) meer dan 50 zaken met succes afgerond. Verdere procedures lopen nog. Naast de staakt-het-en-stop-verklaringen waren er meer dan een dozijn strafrechtelijke en civiele veroordelingen. De gearresteerde haatcommentatoren moesten in totaal enkele 10.000 euro betalen aan boetes en proceskosten.

Zo kostte het beledigen van de Waidfräuleins met “F ** ze” in totaal ongeveer 3.800 euro. Voor de dreiging “Lelijke vrouw, wij vinden u, zorgen voor uw gezondheid” heeft de dader in totaal bijna 1.400 euro betaald aan schadevergoeding voor pijn en lijden en gerechtskosten. “We adviseren iedereen die wordt getroffen door haatmisdrijven op internet: zorg voor bewijs en dien een klacht in”, aldus DJV-president Dr. Volker Böhning. Het vergt veel geduld, maar criminelen moeten leren dat internet geen juridisch vacuüm is.

De specifieke hindernis: Facebook is gevestigd in Ierland. Bij vermoedelijke gevallen kunnen namen of IP-adressen tot dusver alleen via het parket worden achterhaald. Dat vertraagt ​​het hele proces aanzienlijk.

De 5 duurste beledigingen en bedreigingen in één oogopslag:

Joachim W.: “F ** ze” – totale kosten van 3.800 euro voor rechtbank, advocaat, vergoeding voor pijn en lijden

Evelyn S.: “trut” en “schroot” – totale kosten van 3.300 euro voor rechtbank, advocaat, vergoeding voor pijn en lijden.

Angela H.: “bitch”, “bezoek, vastbinden, proppen”, “lading schot in de achterkant” – totale kosten van 2.000 euro voor rechtbank, advocaat en compensatie voor pijn en lijden.

Daniela K.: “Ik zeg alleen karma, jij vuiligheid” – 1.600 euro totale kosten voor rechtbank, advocaat en compensatie voor pijn en lijden.

Julia O.: “Lelijke vrouw, pas op je gezondheid. We vinden je wel:” – 1.400 euro voor rechtbank, advocaat en vergoeding voor pijn en lijden.

 

In het DJV-interview zei Dr. Granzin, waar moet je op letten als iemand zich wil verdedigen tegen aanzetten tot haat.

 
Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.