Europarlementariër Schreijer-Pierik pleit voor jacht op wolven: “Kan zo niet verder”

Als het aan Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik ligt, is het hoogste tijd dat er weer gejaagd gaat worden op de wolf. “Het kan zo niet verder gaan. We moeten een goed beheerplan neerzetten voor de twaalf- tot vijftienduizend wolven in Europa. Daar hoort ook afschot bij.”

Vanmiddag houdt de politica uit Hengevelde een wolvenconferentie met de Europese Commissie en de nationale parlementen van Frankrijk, Duitsland en Italië. “We moeten dit met elkaar goed aanpakken.”

“Het loopt helemaal uit de hand”

Schreijer-Pierik noemt Italië als voorbeeld. “Daar hadden ze een prachtig plan, want de wolf moest terugkomen. Nu zegt een hoogleraar daar ook dat we aan de slag moeten met de beheerjacht, want het loopt helemaal uit de hand.”

Als er geen hardere aanpak van de wolf komt, vreest Schreijer-Pierik een zelfde soort toestand als met de gans. “Een paar jaar geleden hadden we er in Nederland een paar duizend, nu hebben we het over miljoenen.”

Chaos

Als de beschermde status van de wolf wordt afgenomen, is de jacht veel makkelijker. “Dan mag Overijssel de wolf ook bejagen. Dan kunnen landen sneller doorpakken”, zegt Schreijer-Pierik. “Als we doorgaan zoals nu, wordt het een chaos.”

Bron: RTV Oost

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.