Wilde ganzenvlees breder verkrijgbaar in Noord-Holland

image001Wilde ganzenvlees wordt steeds beter beschikbaar in Noord-Holland. Door samenwerking van een groot aantal marktpartijen is het nu ook verkrijgbaar bij boerderijwinkels in Laag Holland, bij Landmarkt en via BeeBox. De agrarische natuurvereniging Water, Land en Dijken en CLM hebben deze partijen bij elkaar gebracht.

Wilde ganzenvlees is een bijzonder smakelijk en natuurlijk product. Het is echter niet zo makkelijk te verkrijgen. Dit terwijl er veel ganzen in Noord-Holland zijn, die worden geschoten om de schade in de landbouw terug te dringen en om de vliegveiligheid rond Schiphol te verbeteren. Door samenwerking van jagers, wildbeheereenheden, poelier-groothandels, specialistische verwerkers van ganzenvlees en allerlei verkooppunten, zoals boerderijwinkels is de beschikbaarheid van wilde ganzenvlees voor consumptie toegenomen.

Wilde ganzenvlees is nu in een ganzenvleespakket te verkrijgen bij 7 boerderijwinkels in Laag Holland. Het pakket bevat een verse ganzenborst, twee ganzenbouten, twee ganzenburgers, twee verse ganzenworstjes en een gerookte ganzenborst. Samen ongeveer 1,7 kilo voor 25 euro, met recepten voor de bereiding erbij. Er kan bij deze boerderijwinkels worden ingetekend op deze pakketten. Vanaf 6 juni zijn de pakketten verkrijgbaar.

Ook via Landmarkt zijn wilde ganzen producten te verkrijgen van Gebroeders de Wolf. BeeBox heeft sinds kort een droge ganzenworst in haar pakket opgenomen.

Zie voor een overzicht van de boerderijwinkels waar wilde gans te bestellen is de site van Water, Land en Dijken

Hier vindt u lekkere recepten!

Ook via Landmarkt zijn wilde ganzen productenproduct te verkrijgen van Gebroeders de Wolf en heeft de BeeBox sinds kort een droge ganzenworst in haar pakket opgenomen.

Informatie bij Els Wennekers, Water. Land en Dijken, 0299-437463, e.wennekers@waterlandendijken.nl of Adriaan Guldemond, CLM, 0345-470721, guldemond@clm.nl

Boerderijwinkels waar wilde gans is te bestellen:

bron: Water, Land en Dijken, 02/06/15

Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk