Guide IR 510/C warmtebeeldcamera Lahoux Optics

Guide510 warmtebeeld beelden dier dekkingAls jacht en beheer dicht zijn vanwege de vogelgriep kan het jachtveld beter niet onbeheerd blijven. Stropers kunnen de kans grijpen om een veld of gronden voor de kerst te “bezoeken”.

De warmtebeeld monoculair van Guide is een compacte camera die is ontworpen om gebieden te observeren en te controleren op de aanwezigheid van mensen of wild, zelfs als het volledig donker is. Verder is mogelijk om bij voertuigen op afstand te controleren bijvoorbeeld of ze langer geparkeerd staan of net zijn aangekomen.
Ieder warm voorwerp, preciezer gezegd ieder voorwerp dat warmer is dan de omgeving is te vinden met een warmtebeeld camera.

Guide510 warmtebeeld Lahoux OpticsDe Guide IR 510/C heeft een ongekoelde 384×288 pixel detector en een frequentie van 50 Hz.
De 19 mm lens heeft een vaste focus voor eenvoudig gebruik en een groot blikveld waardoor het afzoeken van een gebied snel te doen is.

Ook tijdens de grofwild jacht en het reewild beheer is een warmtebeeld camera een handig hulpmiddel. Vooraf, tijdens het tellen, wordt veel beter duidelijk hoeveel (ree)wild er is.
Tijdens het beheer in de ochtend kan men, nog in het donker, het wild al opsporen en aanbersen of de juiste hoogzit kiezen waarna, bij voldoende licht, het beheer effectiever kan plaatsvinden.
Na het schot is een nazoek met hond vaak niet nodig als het stuk is afgesprongen. Door haar warmte is het vaak al direct te zien en bij de aanschotplaats zijn zweetsporen ook te herkennen.

Een ander belangrijk punt is de veiligheid. Voor een schot is het gebied achter het wild snel af te zoeken op de aanwezigheid van personen of onbevoegden.
Dit is ook van vitaal belang tijdens lichtbakken op de vos.

De camera heeft een kleuren beeldscherm, digitale zoom (2 en 4x) en 3 verschillende kleurschema’s om het meest optimale beeld te kiezen onder wisselende omstandigheden.

Het is de lichtste en kleinste camera in zijn klasse met de langste gebruiksduur.

De camera (IP67) is waterdicht en heeft hij een handig LED lampje die voor verlichting kan zorgen als de camera niet in gebruik is.


Voor meer informatie: www.lahouxoptics.nl

Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk