• De organisatie voor Jacht, beheer en schadebestrijding.

Henk Staghouwer is de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het vierde kabinet Rutte.

Staghouwer (1962) is sinds 2013 namens de Christen Unie (CU) gedeputeerde in Groningen. Daar had hij de portefeuille Landbouw en visserij, Natuur en landschap, Wadden en Waddenfonds, Internationalisering en Gebied Noord-Groningen (Het Hogeland, Eemsdelta en Bovengrond.

Van 2002 tot 2013 was Staghouwer lid en fractievoorzitter namens de CU in de Provinciale Stagen van Groningen. Eerder was hij eigenaar van een bakkerijketen. Deze verkocht hij in 2011.

Minister voor Natuur en Stikstof

Rutte IV krijgt een nieuwe minister voor Natuur en Stikstof. Deze post wordt ingevuld voor Christianne van der Wal (1973) namens de VVD.

Zij was van 2014 tot 2019 wethouder in Harderwijk en sinds 2019 gedeputeerde in de provincie Gelderland. Daar was zijn verantwoordelijk voor economie en innovatie, mobiliteit (exclusief openbaar vervoer), luchtvaart, gebiedsagenda Gelderse Corridor en FruitDelta, project Rail Terminal Gelderland en project Beter Bereikbaar Wageningen.

 

Carola Schouten naar Armoedebeleid

De huidige demissionaire minister van Landbouw, Carola Schouten, keert niet meer terug op het departement. Zij wordt minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen in het vierde kabinet Rutte. Daarnaast wordt ze ook weer vice-premier, net als in Rutte III.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.