Jachtargumenten – Vissers, boeren en jagers.

Vissers, boeren en jagers.

  1. Wat hebben vissers en boeren gemeen? Ze zorgen allebei voor ons voedsel.

  2. Wat hebben vissers en jagers gemeen? Ze zijn beiden vrijbuiters. Vrij en Buiten.

  3. Wat hebben vissers, boeren en jagers gemeen? Ze lijden allemaal al jaren onder de terreur van het Groene Fundamentalisme en aan een grote mate van onbegrip van de kant van de stedelijke bevolking. De kloof dus tussen de man in het veld en de burger aan de Amsterdamse grachten of de Haagse dreven.

Er is een visser, Martijn, die een blog bijhoudt op zijn website deschrijvendevisser.nl. Hier schrijft hij verhalen, véél verhalen, en neemt hij vaak duidelijke standpunten in met achtergrondinformatie over de werkelijke toestand op zee én thuis.

Héél mooi is bijvoorbeeld zijn Ode aan de Vissersvrouw over het grote belang van het thuisfront. Dames lees het en u bent gelijk verkocht (heren ook!).

En vooral ook hoe hard er nog steeds gewerkt moet worden daar op zee, terwijl vanachter de buro’s verteld wordt wat ze allemaal fout doen.

Op deze manier probeert hij begrip te kweken bij de landrot en verkleint hij de genoemde kloof – als het tenminste door voldoende mensen gelezen zou worden. Abonneer je op zijn nieuwsbrief !

Maar lees ook vooral De Fabeltjes van Greenpeace over hoe deze multinational de werkelijkheid verdraait met als uiteindelijk doel de vissers helemaal van zee weg te drijven. In dit geval met de contra-productieve aanlandingsplicht. Ondertussen zijn er al meer dan 20.000 zeehonden in de Waddenzee, die elk wel 5 kg vis per dag eten – of meer. Dat is 100 ton per dag. Hoeveel scholletjes zijn dat?

Dit heeft indirect ook alles met ons te maken. Zoals de PvdD al jaren de jagers dwars zit, terwijl het werkelijke doel van die groep is iedereen vegetariër of veganist te maken – precies zoals de leiders van die groep. Tactisch slim: een kleine groep aanvallen, een groep waar weinig mensen affiniteit mee hebben en met een elitair imago, en zo de wetgeving infiltreren met vage begrippen als dierenleed en intrinsieke waarde.

Maar Martijn steekt ook de hand in eigen boezem in de Wijsvinger!! . Hier gebruikt hij het mooie woord concullega: collega en concurrent tegelijk. Ze lijken wel boeren, die vissers!

Is dit ook niet ten dele het probleem van de boeren, vraag ik dan als buitenstaander. Concullega’s? Is daarom de prijs van de melk naar het absolute nulpunt gedrongen? En jagers? Laten die zich ook tegen elkaar uitspelen? Straks wel tellingen doen en schadebestrijding maar geen jacht? Of schadebestrijding in de natuurgebieden en er dan ook nog voor mogen betalen i.p.v. betaald worden?

Op zee is de visser voor zichzelf bezig terwijl zij allemaal hun vis uit hetzelfde zeewater halen.

Wat de meeste vissers nog niet goed beseffen is dat een collectief sterker is dan een eenling.

De eenzaam strijdende visser is niet opgewassen tegen het geweld van natuurorganisaties en de overheid.

Eenzame vissers strijden een ongelijke strijd waarin de winnaar allang is bepaald.

Boeren, jagers en vissers zitten in hetzelfde schuitje.

Het zou mooi zijn, als er een boer of boerin opstond, die net zo goed kan vertellen als Martijn.

Paul Bouwmeester

www.jachtargumenten.nl

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.