Jachtforum – informatie – aanvraag Duitse Jagdschein/gewaarmerkte kopie Ned jachtakte – Cursus Kundigen person

De Nederlandse jachtakten worden weer verlengd. Zij die hun Duitse Jagdschein willen aanvragen of verlengen, doen er verstandig aan gelijktijdig met de verlenging van hun jachtakte bij Bijzondere Wetten, de benodigde gewaarmerkte fotokopie van de verlengde jachtakte te vragen. Een stempeltje van BW en de teksts ‘Kopie conform origineel” is voldoende. Het gelijktijdig (laten) verlengen van het Duitse Jagdschein voorkomt teleurstelling bij een eventuele uitnodiging uit Duitsland, zo weten we uit ervaring. Zoals bekend kan het jachtforum in samenwerking met ‘NimrodiA’ te Haaksbergen voor de aanvraag/verlenging van het Jagdschein zorgdragen. Zie hiervoor op de website www.nimrodia.nl

Op 31 maart a.s. vindt  in Amersfoort weer een Duitse cursus Kundige Person plaats. Er is nog plek voor een aantal deelnemers. zie voor nadere info ook www.nimrodia.nl
Voor huidige of toekomstige cursisten van de Jachtopleiding is deze opleiding eveneens ten zeerste aan te bevelen. Binnen is binnen!
Let op: De Wildhygiëne wet- en regelgeving in Duitsland en Nederland verschillen. Zo mag in Duitsland valwild niet in het verkeer worden gebracht (ook niet bij eigenverbruik) en moet elk stuk zwartwild (ook bij eigenverbruik) op trichinen worden onderzocht.In Nederland en Belgie is deze test bij eigengebruik niet verplicht, maar wordt deze wel sterk aangeraden.

De in Nederland Gekwalificeerde Persoon (GP) mag uitsluitend in Nederland geschoten wild beoordelen. Als hij in Duitsland wild wil onderzoeken en beoordelen, moet hij Kundige Person zijn, en dus de Duitse cursus gevolgd hebben. Men moet de cursus gevolgd hebben in het land waar men het wild aan een 1e onderzoek wil onderwerpen. Dit is het gevolg van het feit dat de Europese Verordening aangeeft dat de opleiding tot Kundige Person ten genoegen moet zijn van de bevoegde (lees:Duitse) autoriteit.In elk land moet deze autoriteit dus eerst de buitenlandse cursussen  goedkeuren’, hetgeen, mede gelet op ‘interne’ verschillen voorlopig nog niet het geval is.

Met weidelijke jagersgroet,


Moderatieteam Jachtforum

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.