Jachtreis ervaring – “Jagen in Duitsland, een belevenis”.

Wildleven  mei 2015 016

Als je ook maar iets met het woord “Jacht” te maken heb, wil je graag een keer in actie komen! Niet alleen jachthondenbezitters hebben het zwaar om een adresje te vinden, ook voor jagers valt het niet mee.

Hondenbezitters wijken tegenwoordig uit naar o.a. België of Frankrijk.

Kleinwild jagers nemen vaak de vlucht naar Engeland en grofwildjagers gaan veelvuldig naar Duitsland.

Dus de stoute schoenen maar eens aangetrokken en goed op de NOJG website gekeken. Eerst natuurlijk kijken naar de verschillende mogelijkheden die geboden worden en dan naar het prijskaartje wat er aanhangt.

De keuze is redelijk groot, maar het aanbod van “Wildleven” sprong eruit.

Tja, jagen in Duitsland is een uitdaging en het voldoen van enkele formaliteiten o.a. een Duitse jachtakte horen daarbij.

Enfin, geboekt. Prijstechnisch een leuke prijs. 3 dagen verblijf, ontbijt en diner en 6x aanzitten, het klonk allemaal heel goed.

De kosten voor het eventuele geschoten wild worden apart berekend.

Mmmm, uitdaging, want waar in Nederland heb je nog een mogelijkheid om in een veld een ree te mogen schieten. Iedereen belooft je van alles, maar daar blijft het vaak bij. Het beroemde “afsprakenboekje” staat vol met beloftes, maar wie belt je???

Dus geboekt en op weg naar Bruschied – vanaf Utrecht 400 km rijden. Best goed te doen, allemaal Autobahn.(A61).

Aankomst en verwelkoming door de gastvrouw Liza. Samen met haar man Mike hebben ze het hier prima voor elkaar. Een zeer gepassioneerd echtpaar, die zich helemaal wijden aan de jacht en hun gasten! Een mooi ruim hotel, parkeren geen probleem en aan een kronkelend riviertje gelegen.

Wildleven  mei 2015 024Met een jachtveld van ruim 5.000 ha en bijna 100 hoogzitten is het natuurlijk een buitenkans hier neer te strijken.

Direct na het eten het veld in, vervoer is geregeld, je hoeft alleen je buks en warme kleding mee te nemen. En dan zitten en afwachten………

Zodra je ‘s-avonds weer opgehaald wordt, barsten de verhalen aan de gezellige stamtafel los: iedereen heeft wel wat gezien. Van reeën tot damherten, van vos tot wild zwijn, ongelooflijk wat er allemaal loopt in deze royale jachtvelden.

Schadelijk wild o.a. vos mag uiteraard zonder kosten bejaagd worden en vossen…. nou die lopen er genoeg.

Voor de liefhebber een mogelijkheid ook s-morgens vroeg te gaan zitten, in ons geval van 04.30 tot 7.30 uur. Ja, je moet er wel wat voor over hebben doch juist in de ochtend uren werden de meeste bokken geschoten.

Ook voor jonge jagers een mogelijkheid om meer te weten te komen over bejaging van roodwild. Mike, een ongelooflijk kundig jager helpt de jonge jager graag op pad om de eerste schreden te zetten van grofwild bejaging. Geen vraag is hem teveel. Zijn kundigheid brengt hij graag over op de “starters”.

Ja, en liefde gaat ook door de maag. Liza weet de hongerige jagers een prima ontbijt en een super diner voor te zetten. Wie heeft er trouwens al eens een stukje Damwild op zijn bord gehad?? Nlogo nieuwsbrief wildleveniet veel denk ik.

Gezien de prachtige natuur, rust en uitermate vriendelijke en ontspannen sfeer is een verblijf bij “Wildleven” zeker een aanbeveling. www.wildleven.nl

Henny M. Schoor

Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk