Jacht in Duitsland steeds populairder en ook meer vrouwen nemen deel

Jacht DuitslandDuitse jagers hoeven zich geen zorgen te maken dat hun hobby uitsterft. Elk jaar neemt het aantal Duitsers met een jachtakte toe.
Vorig jaar waren er bijna 370.000 actieve jagers, een record. Sinds de Duitse hereniging in 1990 is het aantal actieve jagers in Duitsland met 50.000 gestegen.

”De jacht wordt steeds populairder, in toenemende mate ook bij jongeren die de natuur en het traditionele handwerk ontdekken”, zegt voorzitter Hartwig Fischer van de Duitse jachtvereniging kort voor het begin van de beurs ‘Jacht en hond’ in Dortmund.

Fischer is blij dat steeds meer vrouwen het jachtgeweer ter hand nemen. Bij cursussen voor jonge jagers is hun aandeel ongeveer twintig procent.

Jack Russell

Uit onderzoek van de vereniging is gebleken dat de meeste vrouwen met hun hond jagen. Zij komen erachter dat zij een jachthond, bijvoorbeeld een Jack Russell Terrier, hebben gekocht en willen daarvan profiteren door te gaan jagen.

Volgens de woordvoerder van de jachtvereniging is het verlangen terug te keren naar de natuur het belangrijkste motief van de nieuwe jagers.

Zij willen de natuur beschermen, maar ook het zelf geschoten wild opeten. Voor zij het staatsexamen voor een jachtakte afleggen, moeten zij 120 uur cursussen volgen over onderwerpen als dier- en plantkunde, het jachtrecht, de schietkunst en de bescherming van de natuur.

Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk