Kerst met Bokkie

Wendelien Römers – van den Hoek van Bokkiescartering  als kind ben ik opgegroeid op Landgoed Den Treek- Henschoten, al waar ik met mijn ouders en oudere zus woonde op Schutterhoef.

Een groot landhuis met een mooie rieten kap en een aantal hectare parktuin, en honden, schapen, paarden, eenden, konijnen, kippen en wat goudvissen.

Het lijkt heel romantisch, maar het was gewoon keihard werken om alles netjes en op orde te houden. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb er een geweldige jeugd gehad, en door het particuliere verzorgingshuis dat in het huis gevestigd was en waarvan mijn ouders eigenaar waren, heb ik heel veel geleerd op een heel breed gebied.

Liefde voor mens, dier en natuur. Later, inmiddels als verpleegkundige, nam ik het familiebedrijf van mijn ouders over. Ik kocht een jachthond en ging een hondenjachttraining volgen bij mijn overbuurman. Op zondag na de training zaten we dan bij hem in de woonkamer bij een knapperend houtvuur, en dan kwamen bij de cursisten vele jachtverhalen los. Ik weet nog als de dag van gisteren, dat een van de mannen zei: “Let maar op, volgend jaar heb jij ook je jachtakte!” Ik dacht op dat moment, dat hij iets te veel in het glaasje had gekeken, of dat de warmte van het haardvuur de alcohol harder zijn werk had laten doen. Het jaar daarop bleek de beste man volledig gelijk te hebben gekregen.

Tijdens mijn jeugd was mijn grootvader jachtopziener op landgoed De Boom en voorzag ons regelmatig van een stuk wild. Ook bewoners op het landgoed of hun familie brachten ons regelmatig een stuk wild, dat mijn ouders dan verwerkten in heerlijke gerechten. Hier is achteraf gezien mijn voorliefde voor lekker koken ontstaan.

Zo kwam ik overigens ook voor het eerst in aanraking met de jacht, vanwege mijn grootvader.

Na de ochtenddrift op de hazen kwam het jachtgezelschap lunchen in de schuur bij mijn grootouders. Uiteraard waren de drijvers gescheiden van de geweren wat toen heel gewoon was.

Wat ik mij nog kan herinneren is, dat ik mocht helpen bij het leeghalen van de wildkar die werd getrokken door een paard.

Het mee mogen helpen bij het uitleggen van het tableau vond ik een hele eer. Maar voordat het zover was moest ik eerst sjouwen van opa. Hazen dragen zoveel ik kon (de hazenstand was toen nog geweldig groot). Dat ging, totdat ik zei: “Opa, ik kan er niet nog meer bij hebben, mijn armen zijn vol”. “Niet zeuren”, zei opa, “je hebt toch ook nog een mond?” En voordat ik het wist, liep ik met mijn armen vol hazen en een haas aan de achterloper in mijn mond, richting de plaats waar we het tableau zouden gaan leggen. Opa vond na deze beproeving dat ik wel rijp was om het tableau alleen te mogen uitleggen. Ik wist precies hoe het moest.

Vele jaren later, inmiddels ben ik lid van de Jachtsociëteit Amersfoort en Omstreken, leerde ik daar mijn man Eric kennen. We zijn later, al jagend op de eenden, getrouwd. Niet dat de eenden willen vliegen als je daar aan de waterkant met een geweer in je handen in je witte bruidsjurk met sleep staat, maar toch. Het leverde wel prachtige foto’s op. Via Eric ben ik ook in aanraking gekomen met de NOJG en ben een paar jaar geleden lid geworden.

Na jaren als verpleegkundige te hebben gewerkt (met vele functies, van leerling tot manager, directeur-eigenaar van een particuliere zorginstelling) ben ik te rade gegaan naar wat mij écht gelukkig maakt. Het zal de leeftijd wel zijn….

Mijn gezin, met prachtige kinderen en een man? Het gevoel van vrijheid? Koken? Voor anderen zorgen? Vuurtje stoken? Jagen? Beetje anders zijn dan anderen?

Voor mij betekende dat het starten van een cateringbedrijf. Niet zo eentje waarvan er al honderden zijn, maar eentje dat anders is. Eentje dat de “Bokkie”-uitstraling heeft. (Bokkie is de bijnaam die mijn moeder mij had gegeven toen ik als baby niet wou leren kruipen, maar mijzelf vooruit bokte op handen en knieën).

Wat betekent dat “Bokkie”-gevoel? Dat staat voor Wendelien en betekent: catering met persoonlijke aandacht en gevoel voor klant en product. De kunst van het tussen de regels doorlezen bij het opnemen van een offerte, en de soms wirwar van wensen kunnen vertalen in een eenduidig verhaal.

 

Aandacht voor detail, bereid en gemaakt voor mijn klanten.

Borrelhapjes, BBQ-vlees, gourmet, bitterballen en kroketten, in zijn geheel gegaard wild zwijn, verschillende soorten ham, of een bedrijfsfeest met wild, georganiseerd van A tot Z.

U kunt het zo gek niet bedenken of @Bokkie’s heeft het! Hebben we het niet? Dan kijken we of we het samen wél voor elkaar kunnen krijgen.

Alles door onszelf of door collega-jagers geschoten wild.

Persoonlijk contact en echt meedenken in de wensen van de klant, en respect voor het product. Dat staat bij @Bokkie’s voorop.

Er zijn soms producten, waarvan ik zelf nog niet de kunde bezit om het klaar te maken, maar wat ik inkoop en zelf wel verder verwerk tot een heerlijk product. Overigens kan ik het dan niet laten om het zelf daarna wel na te maken of zelfs te verbeteren naar de @Bokkie’s smaak.

Voor deze kerst heeft @Bokkie’s een gourmetschotel van wild voor u samengesteld. Met onder anderen ree, damhert, wildzwijn, eend en duif.

Al te bestellen vanaf €14,99 per persoon en op 24 december gratis thuis bezorgd (met uitzondering van de eilanden).

Neem een kijkje op de @Bokkie’s facebookpagina, te vinden onder @opentopborrelhapjes.

Voor het complete aanbod, zie de website;  www.bokkiescatering.nl.

 

@Bokkie’s staat voor u klaar en hoort graag van u!

 

Wendelien Römers – van den Hoek

06-833 505 54

Info@bokkiescatering.nl

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.