• De organisatie voor Jacht, beheer en schadebestrijding.

Koninklijke Onderscheiding voor Jolande ten Thije tijdens Hubertusviering NOJG in Beckum

 

BECKUM/HAAKSBERGEN – Al meer dan een halve eeuw zet Jolande ten Thije-Asbroek zich in voor de samenleving. Reden voor burgemeester Rob Welten om de Haaksbergse zaterdagmiddag in de Blasiuskerk in Beckum een koninklijke onderscheiding op te spelden.

Ten Thije is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar betrokkenheid bij het kerkkoor in Beckum, waar ze al sinds 1971 lid van is. Bovendien is ze sinds de oprichting in 1981 actief voor de Nederlandse Organisatie voor Jacht en Grondbeheer (NOJG). Bovendien was de Haaksbergse jarenlang een vaste vrijwilligster in woon-zorgcentrum Het Wiedenbroek.

Een rots in de branding met een talent voor organiseren, zo schetst Rob Welten de actieve vrijwilligster. Als lid van het Dames- en Herenkoor stelt Ten Thije niet alleen mis- en programmaboekjes samen, ze zorgt er ook voor dat vergaderingen en de ledenadministratie nauwkeurig worden bijgehouden. Bovendien organiseert de Haaksbergse tal van activiteiten in de kerk in Beckum. 

Lintje tijdens Hubertusviering NOJG

Het is dan ook om die reden dat de burgemeester van Haaksbergen zijn opwachting maakte in de Beckumer kerk. Dat deed hij tijdens een Hubertusviering, waarmee het jachtseizoen wordt geopend. Met niet geheel toevallig Gert-Jan Oplaat als voorganger. De oud-politicus is namelijk ook voorzitter van het jubilerende NOJG. Juist, de organisatie waarvoor Jolande ten Thije al veertig jaar het secretariaat verzorgt. Bovendien is zij gastvrouw bij tal van evenementen en activiteiten van de NOJG. Ook de redactie van het tijdschrift Jacht & Beheer wordt verzorgd door Jolande Ten Thije.

„Jolande is bijzonder betrokken bij de boerenstand, het plattelandsleven, de jacht en grondbeheer”, meldde Welten dan ook over de duizendpoot uit Haaksbergen, die er ook nog eens plezier aan beleefd om jong en oud te onderwijzen door excursies te organiseren. 

Esther Rouwenhorst 09-10-21, 15:27

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.