• De organisatie voor Jacht, beheer en schadebestrijding.

Laatste nieuws E-screener test

In de wandelgangen hebben wij vernomen dat de E-screener  tot nadere orde niet meer uitgevoerd wordt voor de mensen, die ouder dan 60 en jonger dan 25 jaar zijn.

Aanvragers van hun eerste jachtakte zullen nog wel mee moeten werken aan de screentest.

Wij wijzen er nadrukkelijk op dat dit bericht nog niet formeel bevestigd is door de Minister van Justitie en Veiligheid. 

De NOJG ontvangt veel telefoontjes over de e-screener.

Inmiddels heeft de NOJG van een lid de melding gekregen dat zijn jachtakte en wapens zijn ingenomen door de politie naar aanleiding van de e-screener

Wij hebben vandaag na het afzeggen van de test om een officiële reactie gevraagd  bij de afdeling Korpscheftaken in Limburg, naar aanleiding van diverse leden die nu hun afspraak hebben opgezegd bij Lamark en het antwoord wat zij hebben ontvangen de medewerker van Politie telefooncentrale.

Zodra wij meer informatie hebben zullen wij U direct informeren via onze nieuwsbrief en de Website.

De NOJG vindt het onacceptabel dat een jager zijn jachtakte zou kwijtraken omdat hij verkeerd gescoord zou hebben in de e-screener test. Bovendien vindt de NOJG dat hiervoor dan ook geen voldoende reden is om per direct en zonder hoor en wederhoor en zonder dat de opgegeven referenten te raadplegen, de jachtakte en de wapens en bijbehorende munitie in te vorderen.

 

 

image_pdfimage_print

Reacties zijn gesloten.