LLTB stelt handheld Agrilasers om ganzen te verjagen ter beschikking aan leden

Door een goede samenwerking met de faunabeheereenheid Limburg is het vanaf 1 april mogelijk Agrilasers direct en kosteloos bij de LLTB te lenen. Hierdoor wordt een aantal administratieve drempels voor leden weggenomen, zoals de borg van 250 euro.

Al enige tijd stelt de provincie Limburg Agrilasers ter beschikking aan boeren om ganzen te verjagen op schadegevoelige percelen. Hier is tot nu toe echter weinig gebruik van gemaakt.

De handheld Agrilaser is een goede manier om ganzen van schadegevoelige percelen te verjagen, ook op grotere afstanden. De bewegende laserstraal doet de ganzen vermoeden dat er gevaar aan komt. Dit zorgt voor een vluchtreactie. Daarnaast treedt bij de Agrilaser weinig tot geen gewenning op, waardoor dit ook op langere termijn een goede verjagingsmethode is.

Leden die interesse hebben in het gebruik van de Agrilaser kunnen contact opnemen met Koen van Weelden via 06-53187753 of kvanweelden@lltb.nl. Zolang de laser niet beschadigd raakt of er onderdelen kwijtraken, is het gebruik via de LLTB gratis.

bron: LLTB, 08/04/19

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.