Masterclasses Long Range Shooting


Wil je als jager het maximale uit je geweer halen dan ontkom je niet aan training (heel veel schieten) en een stukje kennis van alles wat een schot kan beïnvloeden. Verschillen, afwijkingen worden zichtbaar, zeg significant, op grote en heel grote afstanden. De weg naar het ultieme schot is door mee te doen aan de Masterclasses van Andrew Venables van WMS firearmstraining (Blaser Academy) in Wales. Mede georganiseerd door Donald Buijtendorp van het Praktijk Centrum Jacht & Fauna uit Apeldoorn.

De huidige jachtgeweren zijn precisie apparaten. Of je nu een goedkope Mauser M12, een TIKKA, Sauer of een Blaser bezit maakt niet zoveel uit. Met de juiste patroon  realiseren ze allemaal schotbeelden van onder de 20mm. Je wilt dat natuurlijk ook. Daar zijn die Masterclasses nu voor.

Je schiet in Wales in de vrije natuur op schietbanen die tot max. 1 mijl (1600 meter) gaan. Wij beperken ons tot 1000 meter. Boven de 1000 meter heb je vaak te veel hinder van atmosferische omstandigheden (mist). We schieten met de kalibers .22 LR, 6.5 x 55, .308, .300 Win Mag en .338 Lapua Magnum van de merken Blaser, Mauser, TIKKA en Steelcore Cyclone.

Twee dagen nemen Andrew en Donald je mee in de wereld van Long Range Shooting. Je leert de voorwaarden, je leert omgaan met wind, je leert wat luchtdruk doet. Regen, sneeuw, hoogte, temperatuur wat voor invloed hebben die op je kogelbaan? Je leert het maximale uit je geweer te halen. Alle munitie is inclusief. Je schiet enorm veel in deze Masterclasses. Zo leer je, zo krijg je ervaring.

Het hotel waar je verblijft op basis van volpension is de  YTalbot te Tregaron (Wales, UK). Een geweldig hotel met een chef die op sterrenniveau kookt. Absoluut genieten.

De reis erheen kan per vliegtuig via Cardiff of Birmingham. Je moet dan wel een auto huren en nog een uurtje of drie sturen. Wel een schitterende route naar Tregaron. Met de Ferry van Duinkerken naar Dover  en dan verder rijden, 6 uur, naar Tregaron is voordelig en eigenlijk net zo snel als met het vliegtuig.

De prijs voor de bijzondere Masterclasses is € 1.580,– per persoon. De Masterclass ‘Marksman’ kost € 1.630,– Maximale groepsgrootte is 6 man.

De data:                Woensdag – Zaterdag, 10 – 13 april

                                   Woensdag -Zaterdag, 8 – 11 mei

                                   Zondag – Woensdag, 19 – 22 mei

                                   Woensdag – Zaterdag, 19 – 22 juni Masterclass ‘Marksman’. Kijk op www.pcjacht.nl

 

Reserveren:mail d.buijtendorp@pcjacht.nl.  

Bel Donald Buijtendorp 06-53 391575

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.