• De organisatie voor Jacht, beheer en schadebestrijding.

Meer aanrijdingen met wild in Noord-Brabant.

Doodgereden reebok

Geplaatst: 28/12/2020 


Voor het derde jaar op rij steeg het aantal wildaanrijdingen waarbij dieren om het leven kwamen toegenomen in de provincie Noord-Brabant. Dat blijkt uit cijfers afkomstig van de Stichting Afhandeling & Monitoring Fauna-aanrijdingen. Dit jaar zijn er iets meer dan 1300 dieren in het verkeer omgekomen. Daarbij gaat het om 930 reeën.

De Stichting Afhandeling & Monitoring Fauna-aanrijdingen registreert alle aanrijdingen onder dieren in Brabant. In 2017 waren er 1421 wildaanrijdingen, een jaar later 1166 en vorig jaar 1285. Het aantal aanrijdingen met reeën neemt toe dit jaar. Er zijn minder aanrijdingen met wilde zwijnen en dassen nam af.

Er is volgens de stichting geen eenduidige verklaring te geven voor de toename in het aantal aanrijdingen dit jaar. Er is minder verkeer als gevolg van de coronamaatregelen, maar doordat er meer mensen de natuur intrekken is er ook wat meer onrust. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vooral de omvang van de wildpopulatie bepalend is. Naarmate er meer dieren leven in een beperkt gebied zal er meer migratie plaatsvinden met als gevolg meer aanrijdingen.

bron: Omroep Brabant, 28/12/2020
Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.