Mevrouw Annie Schreijer-Pierik benoemd tot secretaris-generaal Europese intergroep Biodiversiteit, Jacht en Platteland

Annie Schreijer-Pierik

STRAATSBURG/Frankrijk – CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik is donderdag unaniem verkozen tot algemeen secretaris van de parlementaire intergroep Biodiversity, Hunting and Countryside. De benoeming vond plaats tijdens de eerste zitting van de intergroep in Straatsburg waar momenteel alle leden van het Europees Parlement bijeen zijn.

A Schreijer-Pierik Brussel b

 

Het nieuw verkozen dagelijks bestuur van de Europese intergroep Biodiversiteit, Jacht en Platteland: europarlementariërs vicevoorzitter Bendt Bendsten (Deense Konservative Folkeparti), secretaris-generaal Annie Schreijer-Pierik, voorzitter Karl-Heinz Florenz (CDU), Renata Briano (Italiaanse sociaal-democraten), James Nicholson (Britse Conservatieven) en de heer Gilbert de Turckheim namens de Europese jagersfederatie FACE.

Schreijer-Pierik heeft zich als Tweede Kamerlid twaalf jaar ingezet voor het behoud van de beheers- en benuttingsjacht in Nederland. Ook heeft zij zich sinds haar aantreden in het Europees Parlement geregeld uitgesproken over duurzame jacht en flora- en faunabeheer. “Om een goede balans in de natuur te behouden, is wildbeheer door jagers van groot belang. Niet alleen om schade aan natuur en landbouw te bestrijden, maar ook om de soortenrijkdom en stand van kwetsbare soorten te bevorderen.”

Volgens Schreijer-Pierik zijn er in Europa momenteel grote verschillen als het gaat om jachtbeheer. De regels voor jagers in Nederland zijn volgens de Europarlementariër te strikt in vergelijking met de voorschriften die worden gehanteerd in bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk. “We moeten in Nederland daarom terug naar een vermindering van de enorme bureaucratie en inperking van de jacht die nu dreigen door de nieuwe Natuurwet.” Schreijer-Pierik vertegenwoordigt daarnaast in het bestuur alle Benelux-landen.

De parlementaire intergroep komt maandelijks bij elkaar in Straatsburg en heeft onder meer tot doel om het beheer van wild en natuur te stimuleren. Als eerste bespreekt de intergroep volgende maand de wolvenkwestie in Europa. De Europese jagersfederatie FACE, vertegenwoordiger van zeven miljoen jagers in heel Europa, en de Europese koepelorganisatie voor grondbeheerders ELO ondersteunen Schreijer-Pierik en de Europese parlementaire intergroep in hun werkzaamheden.

A Schreijer-Pierik Brussel

De heer Gilbert de Turckheim (FACE), mevrouw Delphine Dupeux (ELO en het bestuur van de Europese intergroep: europarlementariërs vicevoorzitters James Nicholson (Britse Conservatieve Partij), Renata Briano (Italiaanse sociaal-democraten), voorzitter europarlementariër Karl-Heinz Florenz (CDU), secretaris-generaal Annie Schreijer-Pierik en vicevoorzitter en europarlementariër Bendt Bendsten (Deense Konservative Folkeparti)

Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk