Nevelbok en andere jachtvertellingen van Hans Mulder

 PERSBERICHT 

Meeslepende, onderhoudende, ontroerende en humorvolle jachtvertellingen van Hans Mulder 

In de tweede week van november verschijnt bij Uitgeverij 

Noordboek Nevelbok en andere jachtvertellingen van Hans Mulder uit het Gelderse Oosterbeek. Het boek bevat een mix van meeslepende, onderhoudende, ontroerende, maar ook vaak humorvolle verhalen over de jacht op klein- en grofwild, in binnen- en buitenland. Jachtvertellingen die getuigen van kennis en ervaring, van verantwoordelijkheid, maar vooral van bescheidenheid en respect voor dier en natuur. Het boek gaat over leed en plezier, over verdriet en vreugde, het hele spectrum van de diepmenselijke activiteit: de jacht. Hoofdrolspelers in de verhalen, die losjes zijn gebaseerd op eigen ervaringen van de auteur, zijn Mulders alter ego Terwildt en zijn onafscheidelijke hond Claude. 

Hans Mulder (Arnhem 1947) is vanaf jonge leeftijd hartstochtelijk jager. Het bracht hem naast Nederland vaak naar zijn favoriete land Schotland, maar ook naar Duitsland, Rusland en Namibië. Zijn eigenhandig geïllustreerde verhalen verschenen eerder in De Nederlandse Jager en het toonaangevende Duitse jachtblad Wild und Hund. 

Uit het Voorwoord van Tok Poortvliet: 

“Ik ben blij dat Hans besloten heeft om zijn verhalen te bundelen. Ik koop een aantal exemplaren van dit boek. Krijgen mijn trouwe jachtmakkers (bij wie ik telkens te gast ben) eindelijk eens een echt cadeau!” 

Nevelbok en andere jachtvertellingen is verkrijgbaar bij de boekhandel en Uitgeverij Noordboek 

ISBN: 978 90 5615 485 1 ILLUSTRATIES: ja 

UITVOERING: gebonden PAGINA’S: 240 

NUR: 303 PRIJS: € 24,90 

Bornmeer|Noordboek , Hellingbaas 1, Gorredijk | T. 0513 490 319 – info@bornmeer.nlwww.bornmeer.nl 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.