Nieuw de Multifunctionele wildreflector


Graag wil ik kort uw aandacht vragen voor de Multi Wildschutz Warner. Een wildreflector met inmiddels bewezen staat van dienst.

Ontwikkeld in Duitsland door ervaringsdeskundigen en in samenwerking met alle betrokken partijen zoals verzekeraars, universiteit, wegbeheerders enz. enz.

Het bestand aan reeen en wilde zwijnen neemt toe.

Verkeersongevallen gaan helaas hiermee gepaard, met alle onnodige kosten en ellende van dien.

Uit eerder onderzoek door Alterra (Universiteit Nijmegen) is gebleken dat de huidige wildreflectoren slechts voor een beperkte periode effect hebben.
Uit de overtuiging van de goede werking en de aantoonbare resultaten die de Multi Wildschutz Warner tot nog toe heeft geleverd, heb ik sinds september de import van deze wildreflector voor Nederland en België op me genomen. Een Duits product en na jaren van onderzoek bewezen doeltreffend.

Inmiddels is ook een test uitgevoerd in de Gemeente Leudal (Limburg) ter hoogte van Heibloem en Caluna. Dit naar alle tevredenheid van de betrokken partijen waaronder de gemeente. Ik wil u graag uitnodigen om de testweg eens te komen bekijken en met eigen ogen de werking van de reflector te ervaren.

Opbouw van de reflector.

Het bovenste gedeelte van de reflector is een halve cirkel. Dit gedeelte is bekleed met folie van de hoogst mogelijk reflectiegraad. (type 3) Door de ronde vorm ontstaat een bereik van 180° graden reflectie. De toegepaste folie levert een optimaal resultaat, is duurzaam en voorzien van micro prisma’s. Deze constructie biedt de beste reflectie-eigenschappen, zelfs bij beperkte verlichting in het wegverkeer. Doordat deze folie is voorzien van micro prisma’s wordt het licht snel “gevangen” en weer afgegeven aan de omgeving. Door de willekeurige verstrooiing van het licht, kan wild vanuit elke hoek binnen het bereik van de reflectie gewaarschuwd worden.

Basisconstructie

De basisconstructie van de Multi-Wildschutz-Warner herbergt verschillende functies. Alles is erop gericht zoveel als mogelijk licht te vangen en maximaal te reflecteren. Wild neemt de kleur blauw het meest duidelijk waar in donkere omstandigheden. De kleur blauw is in verschillende tinten zichtbaar maar als separate reflector in het geheel verwerkt.

Sterk geureffect

In het bovenste gedeelte kunt u een sponsje plaatsen. Deze spons kunt u drenken in een concentraat dat wild afschrikt. Zo ontstaat niet enkel waarschuwing door reflectie maar ook door geur. Afhankelijk van de omstandigheden ontstaat een reflectie van 180° graden alsook een geurcirkel van 360° graden. Een maximaal effect!

Micro prisma’s

Het succes van de reflector is gebaseerd op een aantal toepassingen. In tegenstelling tot bestaande systemen, waar gebruik wordt gemaakt van statisch licht, bevat elke reflector een 156-tal micro prisma’s. Achter deze micro prisma’s bevindt zich een spiegelende oppervlakte voor extra effect. Door deze micro prisma’s ontstaat verstrooiing en schrikt het wild niet alleen van het alarmerende blauwe licht maar ook de beweging. Het wild zekert langer bij waarneming van het licht maar gaat over tot vluchtgedrag van het licht af door de waarneembare beweging. Zo kan verkeer veilig passeren.

Alarmerende kleuren

De kleuren van de reflectoren vallen binnen het zichtbare lichtspectrum van het wild. Om gewenning te voorkomen zijn voor wild goed waarneembare alarmerende kleuren toegepast. Afhankelijk van de mate en de hoek van verlichting, zal elke kleur continue wisselend waarneembaar zijn. Bovendien zijn de reflectoren wisselend geplaatst in de constructie, zodat geen enkele reflector op dezelfde manier licht reflecteert.

Hoogwaardig materiaal

Gebruik van hoogwaardig materiaal draagt in sterke mate bij aan het succes van de wildreflector. De gebruikte kuststoffen zijn bestand tegen de weersomstandigheden alsook UV bestendig. Dit materiaal wordt wegens de goede kwaliteit reeds breed toegepast door onder andere verschillende autofabrikanten.

Eenvoudig te onderhouden

Het succes van reflectie is het grootst als de reflectoren goed worden schoongehouden. Al te vaak zien we reflectoren langs de weg die met groene aanslag zijn bedekt. Nadeel is bij de huidige reflectoren dat deze moeilijk zijn te onderhouden door de vorm. De Multi-Wildschut-Warner is bestand tegen stevige reiniging, agressieve schoonmaakmiddelen en is door de eenvoudige vorm ook makkelijk en snel te onderhouden.

Veiligheid

Door goede plaatsing van de reflector is uitgesloten dat overig wegverkeer nadelen ondervindt door de reflectie. Langs de weg zal de kleur blauw opvallen maar deze kleur en de reflectie is door de vorm van de reflector niet gericht op de weg. De restwaarneming is eerder een waarschuwing voor het verkeer, dat het zich in een wildrijk gebied verplaatst. De mate van de door de passant waarneembare reflectie is beperkt ten opzichte van het daadwerkelijk geprojecteerde licht en niet storend voor het wegverkeer.

Kosten

De eerste 100 stuks €10,95 per stuk incl btw.
Vanaf 100 stuks €9,90 per stuk incl btw.
Minimale afname is 100 stuks. Advies is om 1 reflector per 50 meter te plaatsen.
Exclusief verzendkosten.

Indien u vragen heeft, beantwoord ik deze graag.

Met vriendelijke groet,
Stefan Plattel

0031-6-26770866

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.