Nieuwe cursus Grofwildverwerking bij Praktijk Centrum Jacht & Fauna

Cursus grofwild verwerkingNieuwe cursus Grofwildverwerking bij Praktijk Centrum Jacht & Fauna

Hij bestaat uit een uitgebreide cursus schietvaardigheid waarbij de cursist (beginnende en gevorderde jagers) meer inzicht krijgt en ervaring opdoet met verschillende schiethoudingen. We noemen vrijhandig, aangestreken, liggend en aan de schietstok. Aan de orde komen ook noodzakelijke en toepasbare ballistiek, munitiekeuze, trekkertechniek, juiste plaatsing van het schot en de invloed van het schot op latere verwerkingshygiëne.

Grofwildverwerking, ontweiden, ‘ringeln’, uitsnijden en keukenklaar maken. Ook voor niet jachtaktehouders!

Als logisch vervolg hierop behelst de cursus een hele dag grofwildverwerking bij Herman ter Weele van de zelfslachtende slager/wildverwerking uit Oene. Na een instructie presentatie gaan de deelnemers aan de slag met ontweiden, villen, keuringen en de beoordeling. De cursist leert vaardigheden zoals ‘ringeln’ en op de juiste manier kop en poten lossnijden. Een stuk anatomie komt aan de orde. Invloeden van bezoedeling en we bekijken het darmpakket. In die zin de ideale en aanvullende cursus voor GP-ers en nog niet GP-ers. In de cursus is het uitsnijden en voor de keuken portioneren opgenomen. Per twee cursisten wordt een ree of wild zwijn gegeven die dus tot en met de vacumering verwerkt moet worden. Het verpakte vlees maggratis mee naar huis genomen worden.

Het praktijk centrum Jacht & Fauna weet met deze cursus te realiseren dat beginnende jagers en ook ervaren jagers met meer praktijkbagage het veld in gaan. Dat doet recht aan de verantwoordelijkheid die jagers voor de natuur en de wilde fauna hebben.

Het onderdeel schietvaardigheid en de dag wildverwerking kost € 295,–. Schietvaardigheid (alleen voor jachtaktehouders en ingeschreven cursisten Jachtopleiding SJN) € 165,– en de dag bij ter Weele kost € 195,-. Doe je de volledige cursus dan betekent het dus een korting van € 65,-.

Data cursus Grofwildverwerking en Grofwild Schietvaardigheid

Maandag 2 maart 2020          Schietvaardigheid (Elspeet)

Woensdag 4 maart 2010        Grofwildverwerking (Oene)

Maandag 16 maart 2020        Schietvaardigheid (Elspeet)

Woensdag 18 maart 2020      Grofwildverwerking (Oene)

Maandag 30m maart 2020    Schietvaardigheid (Elspeet)

Woensdag 1 april 2020          Grofwildverwerking (Oene)

 

Reserveren via www.pcjacht.nl.

E-mail: info@pcjacht.nl en d.buijtendorp@pcjacht.nl

Telefoon: 085 700 896.

Of bel voor informatie Donald Buijtendorp, 06 53 391575

Het Praktijk Centrum Jacht & Fauna heeft al 10 jaar ervaring met het geven van praktijk cursussen voor schietvaardigheid en wildverwerking. De opleiders hebben een professionele kijk op het jachtgebeuren en een schat aan ervaring. Ze weten de theorie om te zetten naar praktisch nut voor de jacht.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.