Nieuwe regiobestuur NOJG, afdeling Friesland/NOP

Nieuwe regiobestuur NOJG, afdeling Friesland/NOP, stelt zich voor

Na de bestuurscrisis van 2016 is er weer een regiobestuur in Friesland.

Met dank aan Auke de Boer, oudvoorzitter en NOJG-man van het eerste uur. Hij heeft zich bijzonder ingespannen om een nieuw bestuur op te bouwen. Graag willen we ons in deze rubriek even voorstellen.

Het bestuur bestaat sinds 1 mei uit de volgende leden:

  • René Couperus, voorzitter. Ik ben 46 jaar en in het dagelijkse leven projectmanager in de scheepsbouw, maar opgegroeid op de boerderij in een echte boeren- en jagersfamilie. Sinds 2014 ben ik jachthouder van de landerijen van mijn familie en buren in de zuidwesthoek van Friesland waar ik, als mijn agenda het toelaat, zoveel mogelijk jaag en de schade bestrijd. Ik bekleed naast het werk voor de NOJG nog diverse andere bestuursfuncties. Ik ben gelukkig getrouwd en vader van drie dochters, van wie er zeker één met het jachtvirus is besmet.
  • Tones Meijer, secretaris. Ik ben 63 jaar en beheerder van de volkssterrenwacht in Burgum. Voorheen heb ik voor verschillende ontwikkelingsorganisaties en ministeries in het buitenland gewerkt. Ik heb hierdoor op vele plekken in de wereld gejaagd, van Botswana tot Dokkum. Ik woon na dit reislustig leven weer met mijn kinderen in Friesland, waar ik met veel plezier het NOJG-secretariaat bestier naast diverse andere bestuursfuncties.
  • Severinus Planting, bestuurslid en 53 jaar oud. Ik ben mede-eigenaar van een automatiseringsbedrijf in Harlingen. Ik ben opgegroeid en nog steeds woonachtig in Leeuwarden en niet binnen een jagersfamilie. Ik heb pas in 2012 mijn jachtakte gehaald en jaag sindsdien in een combinatie in Zuidwest-Friesland. Naast de jacht ben ik al meer dan 30 jaar sportschutter en heb binnen de schietsportvereniging meerdere bestuursfuncties uitgeoefend.
  • Piet van der Hoff, penningmeester. Ik ben 46 jaar en melkveehouder. Ik woon samen met mijn vriendin op de oudste boerderij van het Noordzeegebied. Deze staat in Reahûs. Als kleine jongen ging ik altijd mee met Ate. Hij was jager met een groot jachtgebied. In 1997 heb ik zelf mijn jachtakte gehaald. Via een zgn. 7B-vergunning kon ik bij hem in het gebied jagen. In de loop der jaren heb ik het jachtveld van hem overgenomen en heb nu mijn eigen jachtveld. Zo vaak als het kan ben ik in het veld te vinden met het geweer of om bv. mollen te vangen.
  • Gerrit van der Stouwe, bestuurslid en 61 jaar oud. Ik ben melkveehouder in het uiterste zuiden van Friesland tegen de Noordoostpolder aan. Ik ben gehuwd, heb drie kinderen en drie kleinkinderen. Samen met mijn zoon bestier ik een melkveebedrijf met 85 koeien en 55 hectare land. Ik ben al sinds jaar en dag een gepassioneerd jager en jaag op mijn eigen land en op dat van mijn buurman. Trouw lid van de NOJG ben ik al sinds de oprichting van de afdeling Fryslân-NOP. Ik heb in het verleden meerdere bestuursfuncties bekleed binnen de afdeling, o.a. als secretaris.

Staand van links naar rechts: Piet, Gerrit en René, Zittend: Tones. Severinus mist op de foto.

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.