• De organisatie voor Jacht, beheer en schadebestrijding.

Nieuwsbrief maart 2021- Cursussen Praktijk Jacht – Praktijk Centrum Jacht & Fauna

Net als jou hopen wij binnenkort alle coronaperikelen achter ons te laten. De vrije toekomst tegemoet, zoals we gewend zijn en zoals we willen. Als vrijwilliger zinvol met jacht en natuurbeheer bezig zijn en wetende dat je passievolle vrijetijdsbesteding een zinvolle bijdrage levert aan de maatschappij. Voor nu nog even geduld maar om het perspectief dat voor ons ligt te benadrukken sturen wij deze nieuwsbrief.

 

Ook het Praktijk Centrum Jacht & Fauna ontkwam niet aan de lockdown. Alle cursussen hebben we moeten uitstellen en annuleren. De coronamaatregelen konden wij niet voor 100% waarborgen tijdens onze cursussen. We gaan ervanuit dat we straks, nadat een groot percentage van de Nederlandse bevolking is gevaccineerd, de cursussen, workshops en trainingen weer op kunnen starten.

We willen de cursussen Grofwildverwerking en Kleinwildverwerking in september laten beginnen. De exacte data worden bekend gemaakt zodra er definitief uitzicht komt op versoepelingen.

Cursus Grofwildverwerking

Cursus grofwild verwerkingDeze cursus gaat natuurlijk weer in samenwerking met Slagerij ter Weele (Herman ter Weele) uit Oene. Het cursusgedeelte ontweiden zal plaatsvinden in ter Weele’s nieuwe slachtruimte in Lieren. Uitbenen en panklaar maken van een wild zwijn of ree wordt uitgevoerd in Herman’s productieruimte in Oene. Binnen een dag weet je bijna alles van het verwerken van grofwild door het zelf te doen. Een aanrader voor elke jager, wildliefhebber en hobbykok. Inclusief lunch en je gedeelte van het uitgesneden wild zwijn of ree. Gevacumeerd en wel. Definitieve data publiceren wij op onze website www.pcjacht.nl

Cursus Kleinwildverwerking

Voor ‘Kleinwildverwerking’ hebben wij de samenwerking uitgebreid met Thomas van Meel van Pieter van Meel Wild en Gevogelte te Amsterdam en Warmenhuizen. Op de zondag ben je van harte welkom op de vestiging in Amsterdam. Van 09.30 tot 16.00 uur maken de wildspecialisten je bekend met het verwerken van hazen, eenden, konijnen, duiven, fazanten en ganzen. Hoe snijd je nu de borsten uit de gans en hoe presenteer je een wilde eend voor de fijne keuken? Een leuke cursus en heel leerzaam. Ook deze cursus is inclusief lunch en al het wild dat je schoon hebt gemaakt.

Schietvaardigheid

Cursus schietvaardigheid kogelgeweerZodra het kan starten we natuurlijk ook onze cursussen Schietvaardigheid op. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat corona ons een achterstand in ervaring en vaardigheid van schieten met het kogelgeweer heeft opgeleverd. De cursus zorgt er voor dat je met zekerheid de mooie maar moeilijke taak van grofwildbeheer met professie kunt uitoefenen. Je leert elementaire ballistiek, trekkertechniek, diverse schiethoudingen, omgaan met bersstok, plaatsing schot in combinatie met anatomie, juist inschieten. Ervaring met warmtebeeld en restlicht, etc.

Long Range Shooting

Long Range Shooting blijft het ultieme dat je kunt bereiken als jager/schutter. Niet omdat je nu een ree op 400 meter moet gaan schieten, maar om de uiterste vorm van schietvaardigheid en trefzekerheid te bereiken. Daarbij is het een ongelooflijk leuke cursus in een luxe ambiance. We zijn afhankelijk van de situatie in het Verenigd Koninkrijk. Die is nog niet best. Daar worstelen ze nog steeds met een verregaande lockdown. Hotels zijn dicht. Restaurants en pubs zijn gesloten. We kunnen er gewoon nog niet terecht. Zodra het kan publiceren we een tweetal data. Hiervoor verwijzen we je naar onze website www.pcjacht.nl.

Wij garanderen zodra het kan dat cursussen veilig worden uitgevoerd. Dat zijn we verplicht aan jou en aan onszelf. Tot die tijd houden we je op de hoogte!

Tot ziens en Waidmannsheil,

Donald Buijtendorp en Peter Bongen

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.