Nieuwsbrief Vereniging het Reewild mei 2019

Vereniging Het Reewild

Beste lezer,

Ik verheug mij op onze Algemene Leden Vergadering, zaterdag 25 mei, in Vorden. Niet omdat ik nu zo enthousiast raak van statutenwijzigingen op zich, maar omdat we met Vereniging Het Reewild goede, belangrijke stappen zetten. Daarover gaan we het die dag samen hebben.
 
Het actualiseren van de verenigingsstatuten was nodig. Het vloeit voort uit de Wet natuurbescherming die in 2017 de opvolger werd van de aloude Flora- en Faunawet, waarin de bescherming van dier- en plantensoorten werd geregeld. De nieuwe wet maakt provincies verantwoordelijk voor het beheer van natuurgebieden, inclusief het beheer van reeën. Daarom zetten wij met Vereniging Het Reewild in iedere provincie een regionaal bestuur op: een proces dat al voorspoedig verloopt.
 
Een andere voorgestelde wijziging betreft onze naam. Wij willen graag verder als Vereniging Het Ree. In gesprekken met diverse stakeholders merken wij vaak dat het gebruik van de term “reewild” suggereert dat het onze leden louter is te doen om het jagen. Wij vinden het belangrijk om te benadrukken dat wij bewondering koesteren voor en denken vanuit het ree: een bijzonder dier waarover wij veel kennis hebben – kennis die we graag delen met een groot publiek van natuurliefhebbers, beheerders en beleidsmakers.

Wanneer: zaterdag 25 mei
Aanvang: 10 uur, met koffie met krentenwegge 
Waar: Hotel-restaurant Bakker, Dorpsstraat 24, Vorden
 
Als altijd krijgt u een lunch aangeboden. Ik hoop u te mogen begroeten op 25 mei. Graag tot dan!
 
René Leegte,
landelijk voorzitter Vereniging Het Reewild

 
Word nu lid en praat voortaan ook mee!
P.S.: Na afloop van de vergadering bieden we u een inspirerende presentatie van Hugh Jansman. Hij werkt als dierecoloog aan de Wageningen Universiteit en houdt zich vooral bezig met wilde dieren. In zijn lezing vertelt hij over de wolf, die zich dit jaar officieel heeft gevestigd in Nederland. Wat zijn de gevolgen voor het ree en het reebeheer? Een boeiend thema, waarover we graag in gesprek gaan, ook met u.
© 2019 Vereniging Het Reewild.
U ontvangt onze nieuwsbrief omdat u lid bent van Vereniging Het Reewild en/of omdat u zich op onze website of via e-mail heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Ons adres is:

Vereniging Het Reewild

Deborah Hoeve 37
Secretariaat Vereniging Het Reewild

Gouda, Zuid-Holland 2804 HJ

Netherlands

Add us to your address book

U kunt uw e-mailadres aanpassen als u dat wilt, of u kunt zich afmelden voor onze nieuwsbrief.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.