Oproep Vereniging het Reewild Regio Friesland

vereniging Het Reewild LogoBeste Jager vrienden,

van de Vereniging Het Reewild ontvingen wij onderstaande oproep om de geplande reductie van vrouwelijk reewild te volbrengen, daar van het toegewezen te reguleren reegeiten pas 20% is gerealiseerd, volgens de Fbe Fryslan.

Gezien het belang van een populatie, die in evenwicht is met de factoren voedsel, rust en ruimte,  en de onvermijdelijke consequenties als ongelukken en afnemende condities bij overpopulatie vraag ik jullie, als jullie hierin een beheerrol hebben, en daartoe redelijkerwijs door de grondgebruiker of terreinbeheerder in staat zijn gesteld,  alsnog te trachten de gewenste aantallen weg te nemen uit populaties binnen jullie beheergebieden.

In het vertrouwen op jullie inspanningen dit te bereiken, zie onder:


Mijne heren,

Van de FBE Fryslan vernam ik dat het reegeitenafschot per 15 februari niet best was. Er is nog maar 20% van het afschot geschoten. Zouden jullie je leden willen oproepen om er wel werk van te maken zodat het geitenafschot voor 15 maart binnen is. Ik hoor van velen dat ze te weinig wildmerken hebben gekregen, maar vrijwel niemand haalt nu nog zijn afschot binnen.

Ik hoor graag,

Groetend,

Juko Schoonhoven

Voorzitter Vereniging Het Reewild regio Noord

Onnodig te stellen dat jullie mij, ingeval van vragen en of opmerkingen op mijn gebied, altijd mogen benaderen.

Peter Kempen

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.