• De organisatie voor Jacht, beheer en schadebestrijding.

Paul Asselbergs boek met bijdragen van 15 jaar aan ons verenigingsblad Jacht&Beheer

Beste lezer van ons mooie blad Jacht & Beheer ( J&B). 

Het is u natuurlijk al lang bekend, dat 2021 een feestjaar is / wordt voor ‘onze’ NOJG. We zullen daar ongetwijfeld dit najaar nog meer over gaan horen!

Ikzelf heb, naast mijn lidmaatschap van de NOJG, ook nog het voorrecht én het genoegen om voor ons mooie blad pennenvruchten te mogen aanleveren. Ik doe dat intussen al 15 jaar. Mijn eerste stukjes verschenen in het jaar 2006.

In 2009 kreeg ik van de redactie het verzoek of ik, naast het aanleveren van columns of versjes, als liefhebber van taal ook naar teksten van anderen voor Jacht & Beheer zou willen kijken (niet inhoudelijk, maar puur tekstueel).  

Wat een eer! Natuurlijk deed ik dat, en dat doe ik nog steeds graag, samen met onze geweldige secretaresse en duizendpoot Jolande ten Thije.

Ik kom nu terzake.

Uit mijn recente bijdragen voor J&B met de titel Jagen, ’n stuk van m’n leven hebt u wellicht kunnen opmaken, dat ik een nogal ‘bewaarderig’ type ben. Ik bewaar heel veel herinneringen op papier. Dat heb ik ook gedaan met al mijn vele aangeleverde teksten voor J&B.

Ik zeg het eerlijk: toen ik het allemaal weer eens terugzag dacht ik bij mezelf: ‘daar kan ik wel een boek mee vullen’. Dat zou een boek dan van ca. 100 pagina’s kunnen worden met verhaaltjes, versjes en gedichten over jacht, natuur, landbouw o.i.d. en meestal met een knipoog. Geen zware kost dus!

De vraag is natuurlijk: moet ik dat wel doen en zo ja, voor wie? Zouden de leden van de NOJG daar wel belangstelling voor hebben? Dat weet ik niet, dus dat wil ik u nu gaan vragen:

Zou u het leuk vinden om in bezit te komen van een boek zoals hierboven door mij omschreven?

Als de belangstelling groot is, dan durf ik het wel aan om zo’n boek te laten maken: een exclusief boek voor leden en sponsors van de NOJG.

U wilt dan natuurlijk ook weten: wat zou zo’n boek dan kosten, en hoe krijg ik het in bezit?

Om u een idee te geven: een boek, zonder foto’s, en met alleen teksten zal, vooral afhankelijk van de oplage, niet duurder hoeven zijn dan € 10,00 excl. verzendkosten.

Als u belangstelling heeft, dan vraag ik u vriendelijk om mij dat uiterlijk 15 juli a.s. per e-mail te laten weten.  Ik ben u bij voorbaat erkentelijk voor uw reactie.

Afhankelijk van de hoeveelheid reacties zal ik daarna bepalen of het boek er komt, ja dan nee. Maar als het boek er komt, dan is mijn planning om het boek dit najaar te laten verschijnen.  Een leuk kerstcadeautje misschien?

 

Met vriendelijke groeten,

Paul Asselbergs               paul.asselbergs@home.nl

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.