Politie stelt onderzoek in naar vernieling dassenburchten in Drenthe

De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling van meerdere dassenburchten in het zuidwesten van Drenthe. De politie onderzoekt samen met de provincie Drenthe, wie verantwoordelijk is voor de vernieling van de dassenburchten. Ook is er verscherpt toezicht bij verschillende dassenburchten. Daarnaast wil de politie mensen waarschuwen voor de gevaren van giftig aas dat bij dassenburchten wordt gebruikt.

In Zuid-West Drenthe zijn de laatste weken meerdere meldingen binnen gekomen van vernielde dassenburchten. De openingen van de burchten zijn opzettelijk kapotgemaakt, dichtgegooid met aarde of volgestopt met takken. Handhavers van de provincie Drenthe en de politie hebben tenminste vier vernielde dassenburchten aangetroffen. De precieze locatie van de burchten wordt niet bekend gemaakt om verdere vernieling te voorkomen.

Pas op voor gif!
Uit onderzoek is gebleken dat bij de vernieling van de dassenburchten in een aantal gevallen gebruik is gemaakt van vergiftigd aas. Er zijn ook andere dieren aangetroffen die van het vergiftigde aas hadden gegeten. Contact met het gif kan voor mensen gevaarlijk zijn. Wees alert en voorkom contact hiermee voor de veiligheid van mens en dier.

Getuigen gezocht
Mensen die iets hebben gezien of gehoord wat verband kan houden met de vernieling van de dassenburchten in Zuid-West Drenthe worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of het meldformulier. Zij kunnen ook terecht bij het meldpunt faunaovertredingen van de provincie Drenthe.

bron: Politie, 06/04/17

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.