Politie Zeeland neemt zeven Engelse windhonden in beslag

 ZAAMSLAG – Woensdagmiddag rond 14.30 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat er in de buurt van de Oudendijk in Zaamslag mannen mogelijk illegaal aan het jagen waren met ‘lange honden’ (windhonden).

Agenten zijn ter plaatse gegaan en troffen in een auto vier Britten aan. Zij waren in het gezelschap van in totaal zeven windhonden. Een van de honden liep nog in het veld en had even tevoren een haas doodgebeten.

De mannen zijn aangehouden door de agenten, omdat zij ervan verdacht werden de Flora- en Faunawet te hebben overtreden. Zonder jachtakte is het namelijk verboden om met windhonden te jagen, bovendien is het jachtseizoen voorbij. De vier mannen, allemaal Britten in de leeftijd variërend van 34 tot 59 jaar, zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Hun zeven honden zijn in beslag genomen en naar een opvanglocatie gebracht.

De mannen hebben een verklaring afgelegd en tegen 22.00 uur werden ze weer in vrijheid gesteld op last van de Officier van Justitie. Met betrekking tot de in beslag genomen honden neemt de Officier van Justitie op een later tijdstip een beslissing. Hij bepaalt of ze terug mogen naar de Britten.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.