Praktijk Workshop grofwild jagen 3 t/m 7 oktober in Polen.

Je bent geslaagd voor je jachtopleiding en dan wil je natuurlijk jagen.

Voor sommige startende jagers is dat eenvoudig want vader, opa oom of een goede vriend jaagt en helpt de beginnende jager op weg.

Maar de laatste 10 jaar volgen er nogal wat mannen en vrouwen de jachtopleiding die als ze geslaagd zijn nog geen mogelijkheden hebben om ergens te starten.

En zo kwamen wij jaren geleden al op het idee om een workshop voor de beginnende (grofwild) jager op te zetten. Omdat wij veel contacten hebben met Poolse jachtvelden kunnen wij de cursisten een eerste echte jachtervaring aanbieden.

Wij starten in Nederland met een gedegen schietvaardigsheid training onder leiding van Donald Buijtendorp.

En vervolgens gaan we met de cursisten naar Polen waar ze onder begeleiding van Poolse beroepsjagers, die wij speciale instructies gegeven hebben, op jacht.

Donald en Jacob (Jachthuis Leimuiden) gaan ook mee met de cursisten naar Polen. De laatste jaren hebben zo vele cursisten hun eerste stuk grofwild geschoten. Tevens maken ze zo ook kennis met het beheer en de schade bestrijding in Polen.

Verder leren de cursisten onder begeleiding van de Poolse beroepsjagers ook hoe ze het geschoten grofwild moeten ontweiden.

Hiervoor gebruiken wij in Polen de jachtvelden Milicz 45 en Milicz 67. Tezamen zijn deze jachtvelden bijna 17.000 ha groot. Er wordt gejaagd op reewild, roodwild, damwild, varkens en vossen.

Onze cursisten verblijven tijdens deze jachtdagen in een speciaal daarvoor ingericht jachthuis dat midden in het jachtveld staat.

De workshop is dit jaar van 3 t/m 7 oktober. En de schietvaardigsheid training wordt in september gehouden.

Voor meer informatie of deelname kunt u een mail sturen naar jacob@jachthuisleimuiden.nl

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.