Reewildshow Exel 2.0 – Niet alleen voor Achterhoekers!

reewildshow ExcelPersbericht (17-1-2014)

Op zondag 1 maart 2015 organiseert Vereniging Het Reewild regio Achterhoek de “Reewildshow Exel 2.0”. Deze eendaagse manifestatie is niet alleen interessant voor de reewildbeheerder uit de Achterhoek, maar een bron van kennis voor een ieder die zich bezig houdt met het beheer van reeën.

Op deze zondag is, naast het inzichtelijk maken van het reewildbeheer in de Achterhoek en het tonen van de trofeeën, dit jaar het programma uitgebreid met een 5 tal clinics voor de reewildbeheerder. De clinics verlopen in de zelfde volgorde als het beheer namelijk van jachthoornblazen tot het prepareren van de trofee en worden verzorgd door bekende namen uit de jachtwereld. Met gepaste trots presenteren wij:

10.00 uur : Jachthoornblazen met Vivat Lochem

11.00 uur : Aanspreken en fiepen met Bas Worm (auteur van het boek ”Het ree, observeren en herkennen”)

12.30 uur : Schottekens en nazoek met Ger Verwoerd (expert op het gebied van zweetwerk)

14.00 uur : Wildverzorging en panklaar maken met Herman Ter Weele (de zelfslachtende slager en wildverwerker uit Oene)

15.30 uur :Prepareren van trofee met Leendert Houweling (N.V.P. erkend vakbekwaam preparateur)

De “Reewildshow Exel 2.0” zou niet compleet zijn zonder onze reewild gerelateerde en regionale exposanten en standhouders. Naast verschillende belangenorganisaties is er een gevarieerd aanbod van: schilderijen (Cees Roorda), fotografie (Eline Verwoerd), hoogzitten, Jachtbenodigdheden, jachtkleding en handgemaakte jachtmessen

De manifestatie “Reewildshow Exel 2.0” vindt plaats bij Café Restaurant De “Exelse Molen” Oude Lochemseweg 4, 7245 VJ te Exel op zondag 1 maart 2015 van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Voor verdere informatie:

VHR Regio Achterhoek

E: info@vhr-achterhoek.nl

Secretariaat: Bert Radstake | Juttepad 1 | 7021 NP Zelhem

Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk